Kuoriaisten torjunta – Tuholaistorjuntakeskuksesta ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin annamme sinulle tarjouksen. Pääset kuoriaisista ja muista tuholaisista eroon luotettavasti ja tehokkaasti.

Kuoriaiset

Hyönteiset ja kuoriaiset ovat tärkeä osa luonnon kiertokulkua ja faunaa. Vasta eksyessään koteihimme nämä erilaiset kuoriaiset saattavat koitua riesaksi. Suomessa tavattavia sisätilojen tuholaiseläimiä ovat monien hyönteisten ja kuoriaisten sekä niiden toukkien lisäksi rotat, hiiret ja myyrät.

Tavallisimpia tuholaiskuoriaisia ovat erilaiset turkiskuoriaiset, ihrakuoriaiset ja riisihärö. Matkailun, kirpputorien ja ulkomaankaupan sivussa koteihimme kulkeutuu yhä useammin myös eksoottisia tuhohyönteisiä lämpimistä maista ja tropiikista. Tuholaishyönteisen tunnistaminen on torjunnan onnistumisen kannalta avainasemassa.

Kuoriaisia on olemassa paljon erilaisia, alla listaa erilaisista Suomessa tavattavista tuholaiskuoriaisista:

pilkkukuoriainen torjunta ja hävitys - tekstiilituholaiset torjunta

Pilkkuturkiskuoriainen (Attagenus pellio)

Lue lisää vyöturkiskuoriaisista Wikipediassa.

Kuoriaisten torjunta – Tuholaistorjuntakeskuksesta ammattitaidolla

Kuoriaiset voidaan sisätuholaisina jaotella kolmeen ryhmään:

  • Keittiön tuholaiset
  • Tekstiilituholaiset
  • Muut sisätilojen kovakuoriaiset

Keittiön tuholaiset elävät ruokatavaroissa tai niiden säilytyspaikoissa varastoissa, tehtaissa ja yksityisissä kodeissa. Nämä kuoriaiset herkuttelevat ruoka-aineilla tai asettuvat taloksi esimerkiksi keittiön kaappeihin tai seinien listoihin. Keittiön tuholaiset tulevat kotiin yleensä kaupasta ruokapakkausten mukana, mutta näistä tuholaisista läheskään kaikki eivät aiheuta pysyvää harmia. Keittiön tuholaisia ovat mm. riisihärö, hinkalokuoriainen, rohmukuoriainen ja jauhopukki.

Tekstiilituholaiset aiheuttavat haittaa tuhoamalla muun muuassa turkiksia, höyheniä, villaa ja muita tekstiilejä. Ne nakertavat kankaita, mattoja ja turkkeja, mutta niille kelpaa myös tekstiilipöly ja kuolleet hyönteiset. Niiden suolisto käyttää hyväkseen keratiinia eli valkuaisainetta, jota löytyy juuri näistä kuolleista eläinten osista. Etsiessään ravintoa tekstiilikuoriaiset purevat reikiä ja katkovat lankoja kankaista kulkureiteikseen. Kuoriaisten toukat hakeutuvat vaatteiden nuhraantuneisiin ja likaisiin kohtiin: tahroihin, saumoihin, kainalonalusiin ja kaikkialle, mistä löytyy ihosta irronnutta eritteitä, öljyjä ja likaa. Vaikka kuoriaiset eivät voi käyttää keinokuituisia vaatteita ravintonaan, voivat ne vioittaa kankaita etsiessään ravintoa. Tekstiilituholaisia ovat mm. turkisvyökuoriainen, vyöihrakuoriainen, museokuoriainen.

Muut sisäkuoriaiset ovat satunnaisia asuntovieraita, jotka tunkeutuvat sisätiloihin suojan, lämmön ja ravinnon perässä. Yleensä nämä hyönteiset ovat täysin harmittomia ja jotkut niistä ovat jopa hyödyllisiä, sillä ne paljastavat läsnäolollaan esim. kosteusvaurion. Mikäli hyönteisiä on riesaksi asti kannattaa ne torjua. Muita sisäkuoriaisia ovat mm. riesakuoriainen, lesiäinen, messinkikuoriainen.

Sisätilojen tuhohyönteiset ja- kuoriaiset ovat harmillisia, mutta vähäisestä määrästä on mahdollista päästä eroon omatoimisestikin. Tuhokuoriaisten ja -hyönteisten torjunta-aineita myyvät mm. rautakaupat, tavaratalot ja puutarhaliikkeet. Vaativat torjunnat ja tuholaistorjunnat mm. kerrostaloissa kannattaa jättää asiantuntijan tai alan yrityksen tehtäväksi. Hyvä siisteys- ja hygieniataso asunnossa j varastoissa on erinomainen keino torjua tuhohyönteisiä jo ennakkoon.

Kerros- ja rivitaloissa kuoriaiset leviävät muun muassa hormeja, rakoja, putkistojen läpivientejä ja porraskäytäviä (yleensä pystysuorasti) pitkin eri huoneistoihin, joten ongelma koskee usein koko taloa. Eri tekstiilikuoriaiset esim. turkiskuoriaiset kulkeutuvat kotiin vanhojen vaateiden mukana kirpputoreilta tai vaikka toisista asunnoista, joissa näitä kuoriaisia esiintyy.

Esimerkiksi vyöturkiskuoriainen on huomattavan vaikea torjuttava ja suosittelemmekin kerrostalon ollessa kyseessä koko talon myrkyttämistä kerralla mikäli yli puolesta asunnoista tai puolesta yhden rappukäytävän asunnoista löytyy vyöturkiskuoriaisia. Jos vyöturkiskuoriaisia on vain muutamassa asunnossa, ne kannattaa torjua omalla kustannuksella mahdollisimman nopeasti käyttäen tuholaistorjunta-alan ammattilaisia, jotta ne eivät leviäisi muihin asuntoihin. Tätä suosittelee myös isännöitsijöiden käyttämä vastuunjakotaulukko.

Hyönteisten ja kuoriaisten torjunta kuuluu taloyhtiön vastuunjakotaulukon mukaan huoneiston omistajalle, haltijalle tai vuokralaiselle. Suurimman osan kuoriaisten torjunnoista maksaa joko huoneiston omistaja, haltija tai vuokralainen itse. Huoneistojen ja talojen myyntiä voi haitata mikäli isännöitsijätodistuksessa, talokirjaotteessa tai muissa taloyhtiön papereissa on maininta esiintyneistä hyönteisistä. Siksi kannattaakin tilata tuholaistorjunta heti omaan asuntoon eikä viivytellä sen kanssa.

Myrkytys on tehtävä usein vähintään kahteen kertaan onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi mm. vyöturkiskuoriaisten torjunnassa myrkytys on välttämätön. Ammattilaisten suorittaman torjunnan lisäksi asukas voi siivota kevyesti, pestä vaatteita ja kylmä- tai lämpökäsitellä tekstiilejä. Vaatteista vyöturkiskuoriaisen saa torjuttua joko pitämällä vaatteita yli -20 asteen pakkasessa viikon tai yli +70 asteen saunassa yli 2 tuntia. Muistathan, että vaatteiden tai tekstiilien lämpökäsittelyä pitää valvoa tarkkaan ja vaatteita kannattaa käännellä kylmä- tai lämpökäsittelyn aikana.

Meillä Tuholaistorjuntakeskuksessa on laaja ammattitaito ja vuosien kokemus erilaisten kuoriaisten torjunnasta ja monien muidenkin tuholaisten hävittämisestä ja torjumisesta. Tunnistamme kuoriaisten ja muiden tuholaisten sisääntuloreitit ja elintavat ja suuntaamme torjuntatoimenpiteet kullekin lajille sopivasti. Käytössämme on ammattikäytössä sallittuja tehokkaita mutta ihmiselle vaarattomia torjuntakeinoja.

Ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin vastaamme kysymyksiisi ja teemme torjunnan pikaisesti! Torjumme tuholaisia etenkin pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella.

 

vyöturkiskuoriainen torjunta tuholaistorjuntakeskuksesta

Muista tekstiilituholaisista ja hyönteisten torjunnasta kerromme tietopankissamme