Muurahaisten torjunta Tuholaistorjuntakeskuksesta ammattitaidolla ja ripeästi. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), ja kerromme miten muurahaisten hävittäminen on mahdollista!

Muurahaiset

muurahaisten torjunta

Tavallisimpia muurahaislajeja ovat faarao-, sokeri-, hevos-, tuli- ja lymymuurahainen.

Sokerimuurahainen, joka tieteelliseltä nimeltään on mauriainen, on noin 5 mm pitkä. Kuningattaret ovat jopa kolme kertaa pidempiä. Sokerimuurahaisten pesät sijaitsevat kivien alla ja rakennusten eteläpuolella laatoituksen alla. Ne suosivat makeita ruokia.

Faaraomuurahaiset ovat kellanruskeita, hieman yli 1,5 mm pitkiä (työmuurahaiset). Niiden pesät sijaitsevat lämmitettyjen rakennusten onkaloissa. Ne pitävät kosteista olosuhteista. Sisätiloissa ne syövät proteenipitoista ravintoa mm. rasvaa jne. Niiden pesässä voi olla jopa yli 300 000 yksilöä. Faaraomuurahaisten hävittäminen ei ole useinkaan yksinkertaista.

Hevosmuurahaiset ovat aikuisena himmeän mustia ja keskiosaltaan ruskeita. Kooltaan ne ovat muurahaisiksi todella isoja ja Suomen isoimpia muurahaisia: työläinen on noin 10 millimetriä ja kuningatar voi kasvaa jopa 17 millimetrin pituiseksi. Hevosmuurahainen elää havumetsissä. Hevosmuurahaiset ovat ongelma puutaloissa ja varsinkin hirsitaloissa. Hevosmuurahaiset eivät syö puuta mutta nakertavat onkaloita puurakenteeseen. Lue tarkemmin hevosmuurahaisista ja niiden torjunnasta.

Tulimuurahainen esiintyy alunperin Etelä-Amerikassa ja on sieltä kulkeutunut Yhdysvaltojen kautta moniin muihinkin lämpimiin maihin. Se on suuri ongelma niiden leviämisalueilla, mutta sitä ei onneksi esiinny Suomessa.

Kekomuurahainen on yksi muurahaislajeista, joka hyödyttää ihmistä. Yleensä harmittomat kekomuurahaiset ovat pohjoisen havumetsävyöhykkeen avainlajeja, joiden kekoja havaitaan lähes jokaisella metsätontilla. Yleensä niiden reitit eivät kohdistu rakennusten läheisyyteen, jolloin kekomuurahainen on täysin harmiton ja hyödyllinen. Kekomuurahaiset muun muassa muokkaavat maata ja sen rakennetta sekä keräävät ja kierrättävät hiiltä ja muita ravinteita. Ne vaikuttavat monien eläinten levinneisyyteen. Kekomuurahaisen pesä voi joskus olla asunnon pihan lähettyvillä, mutta ne eivät ole yleensä ihmisille kiusallisia.

Tutustu myös muiden hyönteisten torjuntaan tai lue lisää muurahaisista Wikipediassa.

Tehokas muurahaisten hävittäminen Tuholaistorjuntakeskuksesta

Muurahaiset saattavat siirtää rakennusmateriaalia, kuten eristeitä seinien välistä. Siksi niiden torjunta on tärkeää. Muurahaisten hävittäminen on tärkeää aloittaa viipymättä, koska ne voivat aiheuttaa suuria rakenteellisia tuhoja rakennuksille. Kun tilaat meiltä torjunnan, tutkimme myös, mistä muurahaisten määrä kiinteistössänne voisi johtua.

Tuholaistorjuntakeskus palvelee muurahaisten hävittämisessä ja torjunnassa koko Suomessa aina Lappia myöten. Tulemme aina paikalle huomaamattomasti – autoissamme ei ole teippauksia eikä työvaatteissamme ole logoja.

Muurahaisten torjunta ammattitaidolla

Me Tuholaistorjuntakeskuksessa hoidamme hyönteisten ja muurahaisten hävityksen ja torjunnan ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin pääset eroon muurahaisista sisätiloissa tai ulkona.