Muurahaisten torjunta Tuholaistorjuntakeskuksesta ammattitaidolla ja ripeästi. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), ja kerromme miten muurahaisten hävittäminen on mahdollista! Tuholaisten torjunta asunnossa ja piha-alueella oikeuttaa jopa 60 prosentin kotitalousvähennykseen. Meiltä saat tarvittaessa myös maksuaikaa esim. kotitalousvähennyksen takia ja verotuksellisia ohjeita tuholaistorjuntaan liittyvässä asioissa.  

Muurahaiset ovat yksi yleisimpiä hyönteisvieraita kodeissa, mökeillä ja muissa rakennelmissa. Ne ohjautuvat sisätiloihin usein ravinnon perässä, mutta myös sattumalta tavaroiden, kulkuaukkojen ja puurakenteiden kautta. Suurin osa muurahaislajeista hakeutuu rakennuksien sisään keväällä ruoan perässä, mutta niitä voi eksyä sisätiloihin myös muina vuodenaikoina.

Muurahaiset

muurahaisten torjunta

Tavallisimpia muurahaislajeja ovat faarao-, sokeri-, hevos-, tuli- ja kekomuurahainen.

Sokerimuurahainen, joka tieteelliseltä nimeltään on mauriainen, on noin 5 mm pitkä. Kuningattaret ovat jopa kolme kertaa pidempiä. Sokerimuurahaisten pesät sijaitsevat kivien alla ja rakennusten eteläpuolella laatoituksen alla. Ne suosivat makeita ruokia ja etsivät etenkin keväisin sisätiloista ravintoa. Pienen kokonsa ansiosta sokerimuurahaiset pääsevät sisälle helposti rakenteissa olevien rakojen kautta. Sokerimuurahaisia voi harmittomina yrittää torjua myös itse erillaisin kaupoista saatavin tuottein.

Hevosmuurahaiset ovat aikuisena himmeän mustia ja keskiosaltaan ruskeita. Kooltaan ne ovat muurahaisiksi todella isoja ja Suomen isoimpia muurahaisia: työläinen on noin 10 millimetriä ja kuningatar voi kasvaa jopa 17 millimetrin pituiseksi. Hevosmuurahainen elää havumetsissä. Hevosmuurahaiset ovat ongelma puutaloissa ja varsinkin hirsitaloissa. Hevosmuurahaiset eivät syö puuta mutta nakertavat onkaloita ja pesiä puurakenteeseen vahvojen leukojensa avulla.Hevosmuurahaisten torjunnassa on syytä hakea ammattilaisapua. Lue tarkemmin hevosmuurahaisista ja niiden torjunnasta.

Tulimuurahainen esiintyy alunperin Etelä-Amerikassa ja on sieltä kulkeutunut Yhdysvaltojen kautta moniin muihinkin lämpimiin maihin. Se on suuri ongelma niiden leviämisalueilla, mutta sitä ei onneksi esiinny Suomessa.

Kekomuurahainen on yksi muurahaislajeista, joka hyödyttää ihmistä. Yleensä harmittomat kekomuurahaiset ovat pohjoisen havumetsävyöhykkeen avainlajeja, joiden kekoja havaitaan lähes jokaisella metsätontilla. Yleensä niiden reitit eivät kohdistu rakennusten läheisyyteen, jolloin kekomuurahainen on täysin harmiton ja hyödyllinen. Kekomuurahaiset muun muassa muokkaavat maata ja sen rakennetta sekä keräävät ja kierrättävät hiiltä ja muita ravinteita. Ne vaikuttavat monien eläinten levinneisyyteen. Kekomuurahaisen pesä voi joskus olla asunnon pihan lähettyvillä, mutta ne eivät ole yleensä ihmisille kiusallisia.

Faaraomuurahainen on erittäin harvinainen Suomessa rakennuksissa. Faaraomuurahaiset ovat kellanruskeita, hieman yli 1,5 mm pitkiä (työmuurahaiset) ja pitävät kosteista olosuhteista. Niiden pesät sijaitsevat lämmitettyjen rakennusten onkaloissa. Sisätiloissa faaraomuurahaiset syövät proteenipitoista ravintoa, muun muassa rasvaa. Faaraomuurahaisen pesässä voi olla jopa yli 300 000 yksilöä. Faaraomuurahaisten hävittäminen ei ole useinkaan yksinkertaista ja se on syytä jättää ammattilaisten tehtäväksi. Faaraomuurahaisia tavataan Suomessa kuitenkin melko harvoin. Ne leviävät tyypillisesti lämpimistä maista tuotujen tavaroiden mukana. Nykyään faaraomuuraiselle löytyy hyviä geelimyrkkyjä, joita saa ostaa vaan alan ammattilaiset, mutta noin 20 vuotta sitten tuholaistorjunnan ammattilaiset valmistivat itse maksasta sopivasta myrkystä sekoituksen, jolla saatiin myös faaroamuurhaiset houkuteltua myrkkyjen pariin. Faaraomuurahaiset on helpoin muurahaislaji tunnistaa, mutta niitä esiintyy Suomessa todella harvoin. Faaraomuurahaisen tunnistaa helposti niiden väristä ja ruumiin muodosta vertaamalla kuvaan esim. Googlen avulla. Laji on yleensä ihmisille erittäin kiusallinen rakennuksissa.

Tutustu myös muiden hyönteisten torjuntaan tai lue lisää muurahaisista Wikipediassa.

Muurahaisten haitat

Muurahaisten aiheuttama hygieeninen haitta voi olla melkoinen, koska ne liikkuvat laajalla alueella ja pääsevät tunkeutumaan pienistäkin raoista. Sairaaloissa ne voivat päästä esimerkiksi keskoskaappeihin. Niistä on ollut suurta haittaa myös vapaa-ajanasunnoilla, kesämökeillä ja varsinkin sekä rivitalojen että omakotitalojen kellarikerroksissa. Samassa rakennuksessa voi olla useita pesäkkeitä tai pesiä. Muurahaisia on kuitenkin tavattu eri puolilta Suomea mitä erilaisimmista paikoista kerrostaloissa, ravitsemusliikkeissä, teollisuuslaitoksissa ja sairaaloissa. Yhteistä näille paikoille on, että niissä on jatkuva tasainen lämpö ja kosteus sekä vettä ja ravintoa saatavilla. Hyönteiset tarvitsevat ravintoa todella vähän. Työmuurahaiset huolehtivat ravinnon hankkimisesta kuningatar- ja koirasmuurahaisille sekä pesässä kasvaville toukille. Ne liikkuvat pitkiä matkoja selvästi havaittavia muurahaispolkuja pitkin seinillä ja lattioilla. Muurahaiset syövät kaikenlaista, erityisesti eläinkunnasta peräisin olevaa ravintoa, kuolleita hyönteisiä ja muita kuolleita eläimiä sekä rottien ja hiirien ulosteita.

Muurahaisten torjunta ja hävittäminen ammattitaidolla

Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Tehokas muurahaisten hävittäminen Tuholaistorjuntakeskuksesta

Muurahaiset saattavat siirtää rakennusmateriaalia, kuten eristeitä seinien välistä sekä nakertaa kulkureittien tieltä materiaalia. Liiketiloissa ja miksei yksityistalouksissakin muurahaiset aiheuttavat hygieniahaittaa ja voivat vahingoittaa yrityksen esimerkiksi kahvilan mainetta. Siksi niiden torjunta on tärkeää.

Muurahaisten hävittäminen on hyvä aloittaa viipymättä, koska ne voivat aiheuttaa suuria rakenteellisia tuhoja rakennuksille. Kun tilaat meiltä torjunnan, tutkimme myös, mistä muurahaisten määrä kiinteistössänne voisi johtua. Muurahaistorjunnan toimenpiteet sekä niiden laajuus riippuvat torjunnan kohteena olevasta muurahaislajista. Tämän takia torjunta on ulotettava koko muurahaisten liikkumatilaan rakennuksessa ja tämän yhteydessä oleviin mahdollisiin muihin rakennuksiin. Muurahaisten liikkuma-alue selvitetään. Koko muurahaisten esiintymisalue käsitellään samanaikaisesti käytettävissä olevin keinoin. Tällöin työmuurahaiset kuolevat eivätkä tuo ravintoa pesään, mutta vararavinnon turvin pesä pysyy vielä pitkään hengissä ja tuottaa uusia yksilöitä. Ruiskutus tai geelitys uusitaan vain tarvittaessa tai kunnes esim. faaraomuurahaisia ei enää ilmesty syöteille.

Tuholaistorjuntakeskus palvelee muurahaisten hävittämisessä ja torjunnassa koko Suomessa aina Lappia myöten. Tulemme aina paikalle huomaamattomasti – autoissamme ei ole teippauksia eikä työvaatteissamme ole logoja. Murkkujen ja varsinkin hevosmuurahaisten pesäkkeiden ja pesien löytäminen vaatii ammattitaitoa. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Miten voin itse torjua muurahaisia?

Muuraisten torjunnassa on tärkeätä säännöllinen siivoaminen. Muurahaisilla on erittäin tarkka hajuaisti, joka johtaa ne ravinnon luokse – siivoaminen katkaisee tuon hajujäljen.

Makeat aineet ja elintarvikkeet tulee säilyttää suljetuissa astioissa, jotta muurahaiset eivät pääse niihin helposti käsiksi.

Tiivistä rakennuksen sisääntuloaukot mahdollisuuksien mukaan. Pienen kokonsa ansioista muurahaiset pääsevät kulkemaan todella pienistä aukoista sisälle.

Ennen torjunnan aloittamista on tärkeä tunnistaa mistä muurahaislajista on kyse, sillä torjuntatavat vaihtelevat eri lajien välillä. Jos tunnistaminen ei onnistu on syytä kääntyä tuholaisammattilaisten puoleen. Tarkkaile erityisesti muurahaisten kulkureittejä ja pyri selvittämään niiden pesän sijainti.

Muurahaisten torjuntaan on olemassa paljon kuluttajille tarkoitettuja torjunta-aineita. Noudata aina valmistajan ohjeistuksia aineiden käytössä. Me neuvomme myös niiden käytössä ilmaiseksi. Ota meihin yhteyttä liittyen muurahaisten torjuntaan tai hävittämiseen kotikonstein oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Muurahaisten torjunta ammattitaidolla

Kun tilaat ammattilaisen paikalle, saat kokeneen henkilön havainnot ja arvion tuholaistilanteesta. Ammattilaiselta saat myös ohjeita muurahaisongelman ennaltaehkäisyyn ja seurantaan jatkossa. Näin säästät aikaa ja rahaa sekä pystyt ennaltaehkäisemään muurahaisten aiheuttamia vahinkoja tulevaisuudessa.
Liiketiloissa ammattilaisen nopea apu tuo positiivista mainetta ja lisää työntekijöiden työskentelymukavuutta yrityksessä. Muistathan myös, että kotitaloudet voivat hakea työstämme kotitalousvähennyksen.

Me Tuholaistorjuntakeskuksessa hoidamme hyönteisten ja muurahaisten hävityksen ja torjunnan ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin pääset eroon muurahaisista sisätiloissa tai ulkona.