Jyrsijöiden torjunta hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen toimesta ammattitaidolla. Aloitamme aina kartoituksesta, jossa selvitämme mitä jyrsijöitä pihaltasi tai talostasi löytyy ja teemme jyrsijöiden hävittämisen pikaisesti ja huomaamattomasti. Ota meihin yhteyttä!

Hoidamme sekä yritysten että kotitalouksien jyrsijöiden torjuntaa. Jyrsijät ovat vastuussa useammista kuolemista kuin sodat viimeisten 1000 vuoden aikana. Esimerkiksi rottien tiedetään levittävän yli 70 kulkutautia (mm. salmonella, rutto, hantavirus jne). Jyrsijät aiheuttavat aina vakavan terveysriskin ja vaurioittavat talon rakenteita (rikkovat mm. höyrynsulkumuoveja ja pilaavat talon arvokkainta osaa eli eristeitä), sekä tuhoavat kaikkea omille reiteilleen osuvaa. Jyrsijät voivat lisäksi aiheuttaa oikosulkuja, tulipaloja ja mittavia vesivaurioita. Tilaa jyrsijöiden torjunta heti Tuholaistorjuntakeskuksesta.

Tutustu – jyrsijöiden torjunta

Teemme muun muassa seuraavien jyrsijöiden torjuntaa ammattitaidolla:

Hiiret

Jyrsijöiden torjunta - hiiri

Hiiret ovat pieniä jyrsijöitä, joiden pituus on 90–125 mm ja paino vaihtelee 20–50 gramman välillä. Hiirellä on pitkä lähes oman kehonsa mittainen häntä. Niiden etuhampaat kasvavat jatkuvasti, mikä saa ne jyrsimään alituisesti. Ne voivat jyrsiä sähköjohtoja vaikka ne syövätkin mieluiten elintarvikkeita ja samalla saastuttavat ruokailupaikkansa. Tunkeutuessaan rakennuksiin ne voivat mennä lyijykynän halkaisijan kokoisesta reiästä sisälle.

Rotat

Jyrsijöiden torjunta - kuva rotasta


Rotat ovat huomattavasti hiiriä suurempia jyrsijöitä. Ne voivat olla jopa yli 40 cm pitkiä ja painavat 400–550 grammaa. Toisin kuin hiirillä niiden häntä on lyhempi kuin pää ja muu ruumis. Niidenkin etuhampaat kasvavat jatkuvasti, mikä saa ne jyrsimään alituisesti. Ne juovat yli viisikymmentä grammaa ja syövät noin 35 grammaa päivässä. Rotan tiedetään jopa jyrsineen tiiliseinää ja se pystyy hyppäämään moninkertaisesti oman pituutensa.

Helsingin Sanomien tiedeartikkelissa ”New Yorkin rotat puolustavat rajusti reviiriään” (16.1.2019) kerrotaan, että ”etenkin urosrottien arki vaikuttaa rankalta. Munshi-Southin ryhmän pyydyksistä on löytynyt lukuisia raadeltuja yksilöitä. On rumia arpia, puuttuvia silmiä, hännäntynkiä. Loukkuihin jää lähinnä viikkojen tai kuukausien ikäisiä nuorukaisia, siis kokemattomia hölmöjä.” Pelkillä loukuilla rottia ei siis saada poistettua. Kun rotista on päästy eroon, niin rottien torjuntakalusto pitää viedä pois, koska muuten muut eläimet voivat päätyä loukkoihin.

Jyrsijöiden torjunta ammattitaidolla

Ole meihin yhteydessä oheisella lomakkeella niin hoidamme jyrsijäongelmasi nopeasti ja tehokkaasti! Lue myös muista tuholaisista ja niiden tunnistamisesta tuholaiskirjastostamme.