Onko myyrien torjunta mielessä? Myyriä on erilaisia ja mikäli pihallaan havaitsee maassa koloja, reikiä tai muita merkkejä jyrsijöistä, kannattaa olla yhteydessä meihin välittömästi. Ota yhteyttä joko puhelimitse (020 762 2244) tai oheisella lomakkeella ja kerromme, miten voimme auttaa sinua joko jyrsijä- tai myyräongelmassasi. On tärkeää selvittää yhdessä ammattilaisen kanssa, onko kyseessä tuhoeläin (kuten rotta, hiiri tai metsämyyrä) vai esimerkiksi maamyyrä eli kontiainen.

Myyrien torjunta ja hävitys

Myyrä monesti puhekielessä viittaa laajassa mielessä moneen eri jyrsijään kuten hiireen, rottaan tai metsämyyrään. Kaikki nämä edellä mainitut ”myyrät” vilahtavat asiakkaan silmissä monesti silmänräpäyksessä, jolloin lajin tunnistamisen takia kannattaa olla meihin yhteydessä. Lue tarkemmin jyrsijöistä ja niiden torjunnasta.

Riippumatta siitä, mistä olet saanut tietoa tuholaisten torjunnasta, on tärkeää erottaa tosiasiat fiktiosta, jotta pystyt tehokkaasti taistelemaan kutsumattomia vieraita vastaan. Esimerkiksi tarjoamalla juustoa jyrsijöille hiiren- tai rotanloukuissa, houkuttelet paikalle jyrsijöitä ja muita eläimiä. Houkuttelevien makupalojen tarjoaminen ei ole kuitenkaan paras tapa päästä eroon jyrsijöistä. Vaikka saatat saada muutaman hiiren, rotan ja metsämyyrän huijatuksi herkuilla tai tuoksuilla mekaaniseen tai sähköansaan, voit samalla houkutella paikalle suuremman populaation.

Totta kai herkkujen, ruoan ja veden puuttuminen sekä puhtaus auttavat pitämään tuholaisia poissa. Jyrsijät ovat kuitenkin sinnikkäitä etsiessään ruokaa, lämpöä ja suojaa ja löytävät näitä helposti kaikista asunnoista ja liiketiloista.

Ole meihin yhteydessä oheisella lomakkeella, niin kerromme miten voimme olla avuksi juuri sinun tilanteessasi ja tilaa ilmainen kartoitus.

Lue myös muiden tuholaisten torjunnasta ja niiden tunnistamisesta.

Maamyyrä eli kontiainen

Kontiainen elää pääasiassa maan alla ja syö hyönteisiä. Se on aiemmalta nimeltään maamyyrä, mutta ei nimestään huolimatta ole läheistä sukua myyrille, jotka ovat jyrsijöitä.

Kontiaiset kuuluvat Suomessa luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettuihin eläimiin. Me otamme määräykset huomioon ja hoidamme kaikkien eläinten torjunnat lakeja ja määräyksiä noudattaen. Varmistamme aina ensin lajin tunnistuksen ja sen jälkeen haemme vasta viranomaisilta luvat, mikäli tiedämme että kyseessä olevaan lajiin voi kohdistaa häätämis-, karkoitus- tai torjuntatöitä.

Lue tarkemmin kontiaisesta Wikipedian artikkelissa.

myyrien torjunta
Tuholaistorjunta