Sokeritoukan hävitys ja torjunta meiltä Tuholaistorjuntakeskuksesta ammattitaidolla! Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244) ja annamme sinulle tarjouksen. Hoidamme sokeritoukan hävittämisen nopeasti ja tehokkaasti.

Sokeritoukka

sokeritoukan hävitys

Sokeritoukka on pieni, vikkelä ja väriltään hopeanharmaa ja kasvaa 0,7-1,2 cm pituiseksi. Toukka on pitkulainen (kuvataan usein torpedon muotoiseksi) ja sillä on pitkät tuntosarvet. Sokeritoukan päässä on kolme pitkää harjasta. Sillä ei ole siipiä. Sokeritoukka voi elää jopa 5–6-vuotiaaksi.

Sokeritoukkaa löytyy kodeista erityisesti märkätiloista kuten vessoista ja kylpyhuoneista. Se pääsee sisään kosteiden tilojen läpivientien kautta. Joskus sokeritoukkaa löytyy myös esimerkiksi makuuhuoneista ja vaatekaapeistakin. Sokeritoukka syö monia elintarvikkeita kuten tärkkelystä, sokeria, proteiineja ja selluloosaa. Sokeritoukka saattaa levittää myös tauteja esimerkiksi sairaaloissa. Sokeritoukka viihtyy kosteassa ja pimeässä mutta sitä havaitaan hyvin erilaisissa paikoissa.

Sisätiloissa esiintyvistä hyönteisistä on sokeritoukka yksi tavallisimmista. Suomessa niitä on kaksi eri lajia, tavallinen sokeritoukka ja sitä isokokoisempi Ctenolepisma longicaudata (paperitoukka), josta on tullut yleisempi viime vuosina. Sokeritoukan laji vaikuttaa sen olinpaikkaan ja torjuntatapaan. Tietty torjuntatapa toimii paremmin tietynlaiselle sokeritoukalle.

Sokeritoukan ennaltaehkäisemiseksi säännöllinen siivous on tärkeää, sillä sokeritoukka käyttää ravinnokseen esimerkiksi roiskuneita ruokajäämiä. Sokeritoukille kuitenkin riittää hyvinkin pieni määrä ruokapölyä ja ne syövät myös muita materiaaleja kuten viemäreissä hiuksia, ihosolukkoa ja likaa. Tarkinkaan siivous ei siis takaa sitä, etteivätkö sokeritoukat löytäisi luoksesi. Oletko havainnut kotonasi tuholaisia?

Mistä tiedät, että kotonasi on sokeritoukkia

Monesti se henkilö, joka menee ensimmäisenä aamulla kylpyhuoneeseen tai tulee ensimmäisenä töistä kotiin pimeän aikaan, törmää sokeritoukkaan. Sokeritoukka on hyvä piiloutumaan havaitessaan ihmisen lähestyvän ja ryömii heti piiloon, kun ihminen tulee huoneeseen.

Lisäksi sokeritoukkia ja uunitoukkia voi houkutella paljastumaan niille tarkoitetuilla feromoni liima-ansoilla. Feromoni liima-ansat toimivat tehokkaasti sokeritoukkien indikaattorina. Niillä ei kuitenkaan pääse tehokkaasti eroon sokeritoukista kokonaan. Liimalevyjä on useita eri kokoja ja niissä käytetään erilaisia feromoneja riippuen hyönteisestä.

Sokeritoukan hävitys ja torjunta ammattitaidolla

Sokeritoukan hävitys tehdään levittämällä pitkävaikutteinen ammattitorjunta-aine ohuena sumuna sokeritoukan piilopaikkoihin tai niiden lähelle. Nämä ovat paikkoja, joissa sokeritoukka voi rauhassa oleskella ja lisääntyä. Myös kevyt siivous kannattaa tehdä ennen sokeritoukkien torjuntaa.

Sokeritoukan torjunta ja hävitys hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen toimesta ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin kerromme lisää esimerkiksi sokeritoukan torjuntaruiskutuksen varoajoista!

Lue myös muiden hyönteisten torjunnasta ja hävittämisestä, sekä niiden tunnistamisesta.

Lue lisää

 

sokeritoukan torjunta

Sokeritoukka