Kaikkien hyönteisten torjunta aloitetaan tunnistamalla ne, ja turkiskuoriainen torjunta onnistuu meiltä ammattitaidolla nopeasti. Me teemme sekä tunnistamisen että turkiskuoriaisen torjunnan ja hävittämisen tehokkaasti ja juuri sinulle sopivana aikana. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Turkiskuoriainen torjunta – Tunnista hyönteinen

https://youtu.be/zkBNFmosmGk
pilkkukuoriainen torjunta ja hävitys
Pilkkuturkiskuoriainen

Pilkkuturkiskuoriainen on pitkulainen ja perusväriltään musta. Selkäpuolella sillä on kolme pientä valkoista täplää.

Toukka on täysikasvuisena 10 mm pitkä, tuuheakarvainen ja taaksepäin suippeneva. Toukka tekeytyy kosketettaessa kuolleeksi. Pilkkuturkiskuoriaisen toukka jyrsii muiden kuoriaisten tapaan villavaatteita, mattoja ja turkiksia.

Vyöturkiskuoriainen on 5 millimetriä pitkä ja väriltään tummanruskea. Sen selässä on leveä keltainen aaltojuova. Vyöturkiskuoriaisen toukka muistuttaa pilkkuturkiskuoriaisen toukkaa, mutta on tummempi ja kiillottomampi.

Lue lisää turkiskuoriaisista Wikipediassa.

Vyöturkiskuoriainen

Vyöturkiskuoriainen on tummanruskea noin 0,5-1 senttiä pitkä ja pyöreän muotoinen. Se kuuluu kovakuoriaisiin ja tunnetaan myös nimellä keltavöinen turkiskuoriainen. Toisen nimensä se on saanut selässä olevasta sahanterää muistuttavasta keltaisesta tai kellertävästä kuviosta. Vyöturkiskuoriainen elää toukkana lämpimissä tiloissa kuten huoneissa ja tuhoaa tekstiilejä.

Vyöturkiskuoriaisen toukka elää lämpimissä tiloissa kuten huoneissa lattialistojen alla ja komeroissa tai muissa löytämissään pimeissä koloissa. Se syö tekstiilipölyä sekä muita kuolleita hyönteisiä. Vyöturkiskuoriaisen toukka syö lisäksi muun muassa villaa ja turkiksia sekä muita luonnonkuituja.

Vyöturkiskuoriainen ei selviydy Suomessa luonnossa ja sitä ei luonnossa esiinny, sillä se tarvitsee talveksi lämpimän tilan kuten huoneen. Turkiskuoriaista löytyy erityisesti Suomessa pääkaupunkiseudulta vanhemmista taloista ja se on erittäin harvinainen muualla Suomessa.

Turkiskuoriainen torjunta ammattitaidolla

Turkiskuoriaisen ennaltaehkäisyssä auttaa, että pitää vaatekaapit ja muut vaatteiden säilytystilat puhtaina. Älä laita likaisia vaatteita kaappiin ja puhdista käytetynä ostetut vaatteet! Jos turkiskuoriainen on kuitenkin päässyt leviämään, on suositeltua tilata torjunta. Voit myös kokeilla tuhota ne pakkasessa, mutta se ei ole yleensä kovinkaan nopeaa ja tehokasta.

Turkiskuoriaisen ja vyöturkiskuoriaisen torjunta tehdään ruiskuttamalla. Yleensä ruiskutuskertoja tarvitaan useampia ja minimissäänkin kaksi kertaa.

Me Tuholaistorjuntakeskuksessa hoidamme niin turkiskuoriaisten, pilkkuturkiskuoriaisten kuin vyöturkiskuoriaistenkin tunnistamisen ja torjunnan ammattitaidolla. Ota yhteyttä ja aloitetaan turkiskuoriaisten hävittäminen ja torjunta pikaisesti!

Tutustu myös muiden tekstiilituholaisten sekä hyönteisten torjuntaan tuholaistorjunnan tietopankissamme.