Onko oravien karkotus ja häätäminen mielessä? Ota yhteyttä Tuholaistorjuntakeskukseen, niin vastaamme kysymyksiisi. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Orava

Orava on kaikille tuttu metsäneläin, jolla on tuuhea häntä ja tupsukorvat. Kesällä orava on väritykseltään punaruskea ja talvisin harmaasävyinen. Orava on levittäytynyt koko Suomeen ja se on sopeutunut elämään ihmisten lähellä.

Orava voi aiheuttaa samanlaista liikehdintää rakenteissa kuin muut jyrsijät. Todellisuudessa onkin niin, että kun luulet oravien tuhoavan esim. välikatossa omaisuuttasi, niin todellinen syyllinen on useimmiten muu jyrsijä kuten hiiri tai rotta

Myös orava voi hakea hanakasti pesäpaikkaa metsää lähellä olevan talon kattorakenteista. Se nousee ketterästi talon seinää pitkin tai hyödyntää talon lähellä olevia puita. Vaikka orava on luonnossa sympaattinen, harva sen haluaa asukkaakseen. Orava voi vaurioittaa talon rakenteita ja häiritä rapisevilla äänillään. Jos orava on päässyt pesimään rakenteisiin, se voi irrotella villoja, jyrsiä rakenteita kulkuaukkoja laajentaessaan sekä aiheuttaa hajuhaittoja.

Oravat voivat olla myös röyhkeitä totuttuaan ruokintaan. Jatkuva ja pitkäkestoinen oravien ruokinta myös lisää todennäköisyyttä sille, että paikalle tulee esimerkiksi hiiriä tai rottia.

Lue lisää oravasta Wikipedian artikkelista.

Oravien karkotus ja häätäminen

oravien karkotus

Orava on rauhoitettu suurimman osan vuodesta. Mikäli epäilet, että sinulla on ongelmia tai huolia oravien kanssa, älä epäröi ottaa yhteyttä Tuholaistorjuntakeskukseen. Autamme mielellämme ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiisi aiheeseen liittyen.

Tutustu myös muihin jyrsijöihin, jotka voivat aiheuttaa vastaavanlaisia tuhoja ja häiriötä. Lue esimerkiksi hiirien torjunnasta ja rottien hävityksestä.