Hiirien karkotus – auttaako hiirikarkotin pitämään hiiret loitolla?

Hiirien karkotus on syytä tehdä ennemmin kuin myöhemmin, jotta populaatio ei pääse kasvamaan isommaksi ja tuhoamaan sinun omaisuuttasi. Mutta toimiiko hiirikarkotin vai tarvitaanko hiirien tehokkaaseen hävittämiseen järeämpiä keinoja? Jatka lukemista, niin kerromme. 

Hiirikarkotin – hitti vai huti?

Markkinoilta löytyy jos jonkinlaista hiirikarkotinta, joiden luvataan karkottavan hiiret siltä esteettömältä alueelta, jossa laitetta käytetään. Hiirikarkotin perustuu sen tuottamaan korkeataajuiseen ultraääneen, jonka vain jyrsijät kuten hiiret ja rotat kuulevat ja joka on niille niin epämiellyttävä, että ne mieluummin pysyttelevät loitolla.

Karkottimen pitäisi toisin sanoen pitää hiiret poissa pienestä tai keskisuuresta huoneesta, jossa on mahdollisimman vähän huonekaluja tai muita esteitä. Ultraääni ei pääse nimittäin kulkemaan rakenteiden läpi, jolloin seinät ja kalusteetkin torppaavat sen. 

Käytännön kokemus on kuitenkin osoittanut, että hiirikarkotin harvemmin toimii täydellisesti tai pitkäkestoisesti. Se saattaa karkottaa jyrsijöitä, jos ääniaalto osuu niiden tuloreitille ja jos niillä on muita parempia paikkoja ravinnon, lämmön ja suojan hankintaan. 

Hiiret kuitenkin tottuvat ennen pitkää laitteesta tulevaan ultraääneen. Jos lähistöllä ei ole muita sopivia ruokailupaikkoja tai suojaa, sietävät hiiret ääntä tarvittaessa ja tulevat siitä huolimatta. Monesti asiakkaat ottavat meihin yhteyttä siitä huolimatta, että heillä on ollut käytössä hiirikarkottimia joko lyhyen tai pitkän aikaa. Hiiret ovat esimerkiksi vallanneet talon varastot tai muuttaneet rakenteisiin kuten seinään, ylä- ja välipohjaan tai keittiön allaskaappiin.

Hiirien karkotus luotettavasti

Jotta koko hiiripopulaatio saadaan luotettavasti hävitettyä, tarvitaan usean menetelmän yhdistelmää. Hiirien karkotus hoituu meillä Tuholaistorjuntakeskuksessa vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla! 

Hyödynnämme kaikkia keinoja hiiriongelman poistamiseksi. Tunnistamme kulkureitit ja käytämme loukkuja ja syöttiasemia, jotka tehokkaasti torjuvat kaikki paikalle pyrkivät hiiret tai muut jyrsijät kuten esimerkiksi metsämyyrät. Ammattilaisten käsissä kemikaalien käyttö on turvallista, ja annamme teille tarvittavat ohjeet niihin liittyen niin ennalta kuin torjunnan aikana. Lisäksi autamme jyrsijöiden ja muiden tuholaisten ennaltaehkäisyssä.

Miksi hiiret kannattaa karkottaa?

Hiiret kannattaa pitää loitolla asuintalon, mökin tai ulkorakennuksen rakenteista seuraavista syistä:

  • Ne tärvelevät yläpohjan eristeitä, kaivelevat koloja ja rakentavat pesiä
  • Ne likaavat paikkoja ulosteillaan
  • Ne syövät ja pilaavat elintarvikkeita
  • Ne järsivät tavaroita ja huonekaluja
  • Ne järsivät sähköjohtoja, mistä voi seurauksena olla pahimmillaan tulipalo
  • Rakenteisiin kuolleet hiiret aiheuttavat hajuhaittaa
  • Hiiret lisääntyvät nopeasti – mitä isompi populaatio, sitä suuremmat haitat

Ole meihin yhteydessä oheisella lomakkeella tai soita (020 762 2244), niin arvioimme tilanteen ja tulemme tarvittaessa karkottamaan hiiret nopeasti, tehokkaasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Hiirien karkotus – ennaltaehkäisy

Hiiret pyrkivät sisälle yleensä alkusyksystä ilmojen viiletessä. Niitä houkuttelevat sisätilojen lämpö ja suoja sekä mahdollisesti saatavilla oleva ruoka. Hiiri mahtuu kulkemaan yllättävän pienestä reiästä – jopa pikkusormea pienemmästä kolosta. 

Hiirten tuloa voi pyrkiä ennaltaehkäisemään pitämällä pihan siistinä ja huolehtimalla, että jäteastiat ovat tiiviisti suljettuja, jotta hiirille ei löydy pihalta otollisia pesä- ja ruokailupaikkoja.  Myös kaikki rakennuksen pienetkin kolot tulisi tilkitä, jotta hiiret eivät pääse niistä sisään. 

Joskus esimerkiksi sisääntuloaukkojen täydellinen tilkitseminen on mahdotonta ja huolellisista ehkäisytoimenpiteistä huolimattakin hiiret saattavat löytää tiensä sisälle asuntoon tai rakenteisiin.

Lue, miten hiirien karkotus hoituu meiltä Tuholaistorjuntakeskuksessa ja ota yhteyttä, jos haluat päästä tunkeilijoista eroon.

Hiirien karkotus - toimiiko hiirikarkotin?