Eroon muurahaisista

Miten päästä eroon muurahaisista tehokkaasti? Lue artikkelistamme, voiko muurahaisista päästä eroon kotikonstein vai tarvitaanko apuun ammattilaistorjujaa.

Muurahaiset

Muurahaisia on monta eri lajia, joista kotona tai muissa rakennuksissa yleisimpiä tuholaisia ovat sokerimuurahainen eli mauriainen, hevosmuurahainen ja faaraomuurahainen. Muurahaiset tulevat taloon ravinnon, lämmön ja suojan perässä.

Sokerimuurahaiset suosivat nimensä mukaisesti makeita ruokia. Taloon päästessään ne voivat pesiytyä rakenteisiin kuten lattian alle ja pahimmillaan erittäin syvälle rakenteisiin, joissa ne pysyvät lämmön ansiosta hereillä ympäri vuoden tai joskus heräävät keskellä talvea lämmön vuoksi, mikäli pesä on ollut ”horroksessa”.

Faaraomuurahaiset ovat ikäviä tuholaisia etenkin sairaaloissa, joissa ne voivat levittää tauteja. Myös kotioloissa faaraomuurahaiset voivat levittää esimerkiksi salmonellaa saastuttamalla elintarvikkeita. Ne syövät lattialle ja muille pinnoille tippuneita ruoan murusia ja läiskeitä. Niitä houkuttelevat esimerkiksi rasvatahrat, makeat juomat ja myös kuolleet hyönteiset.

Faaraomuurahaiset syövät ja saastuttavat ruokakomeroiden makeita tai proteiinipitoisia elintarvikkeita kuten hunajaa, maapähkinävoita ja leipomotuotteita. Faaraomuurahaisia voi löytää kuitenkin myös paikoista, joissa ei ole ruoan lähteitä. Ne nimittäin rakentavat pesiä monesti esimerkiksi putkisuojiin.

Hevosmuurahaiset eivät edellisten tapaan tuhoa elintarvikkeita, vaan ne iskevät puurakenteisiin. Hevosmuurahaiset voivat aiheuttaa mittavia tuhoja etenkin hirsirakenteisiin taloihin. Lue lisää hevosmuurahaisten torjunnasta.

Lue lisää eri muurahaislajeista ja niiden torjunnasta.

Eroon muurahaisista

Netissä vinkataan erilaisista keinoista päästä eroon muurahaisista kotikonstein. Näitä ovat muun muassa aineiden kuten soodan tai etikan levittäminen muurahaisten sisääntuloreiteille. Muurahaiset kuitenkin pääsevät sisälle pienistäkin rakenteissa olevista raoista ja kotikonstit harvoin karkottavat niitä kokonaan. Monesti asiakkaamme kertovat meille, että muurahaisongelmat ovat jatkuneet useita vuosia.

Tuholaistorjuntakeskuksen avulla pääset eroon muurahaisista tehokkaasti ja luotettavasti. Ota yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin kerromme lisää ja hoidamme muurahaisten torjunnan pikaisesti, ammattitaitoisesti ja tehokkaasti.

Eroon muurahaisista - Tuholaistorjuntakeskus Oy