Hevosmuurahaisten torjunta ja hävitys hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen kautta ammattimaisesti, ripeästi ja tehokkaasti. Ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Hevosmuurahainen

Hevosmuurahainen on yksi suurimmista muurahaislajeista ja sen erottaakin esimerkiksi sokeri- ja kekomuurahaisista helpoiten koonsa perusteella. Aikuisena hevosmuurahainen on pituudeltaan 6–12 mm pitkä ja kuningatar voi kasvaa jopa 20 mm pituiseksi. Työläisten koko voi vaihdella samankin yhdyskunnan sisällä: pienempi työläinen hoitaa munia ja toukkia, suuremmat työläiset puolustavat pesää suurilla leuoillaan. Hevosmuurahaisyhdyskunnassa on yleensä noin 3 000 aikuista muurahaista, mutta joillain lajeilla yksilöitä voi olla jopa 100 000. Hevosmuurahainen on yleinen koko Suomessa.

Aikuinen hevosmuurahainen on päästä ja takaruumiista musta ja keskiruumiista punaruskea.

Mitä haittaa hevosmuurahaisista on?

Suurinta harmia hevosmuurahaiset tuottavat puurakenteisille taloille. Ne elävät yleensä havupuumetsissä, kuolleiden tai elävien puiden kannoissa. Ne voivat kuitenkin eksyä myös sisätiloihin, etenkin hirsitalojen rakenteisiin, joissa ne voivat aiheuttaa suurtakin tuhoa. Hevosmuurahaiset liikkuvat pääsääntöisesti öisin, mistä syystä niiden olemassa oloa ei heti helposti huomata. Muurahaiset eivät syö puuta, mutta ne nakertavat onkaloita puurakenteisiin – etenkin pehmenneeseen puuhun. Usein, kun tuhot paljastuvat, hirret ovat jo täysin onttoja, mikä etenkin kantavissa rakenteissa on erittäin haitallista.

Hevosmuurahaiset voivat myös purra puolustaessaan pesäänsä ja suihkuttavat samalla ainetta, joka voi kirveltää puremahaavassa. Suuresta koostaan johtuen hevosmuurahaisen purema voi olla kivulias ja se voi rikkoa ihon.

Mistä tiedän, että tiloissani on hevosmuurahaisia?

Hevosmuurahaiset viihtyvät puun sisällä onkaloissaan ja sisätiloissa niihin törmää harvoin. Pesän voi paikallistaa muun muassa seinän välistä kuuluvan rapinan kautta ja siten, että seinä tuntuu pesän kohdalla lämpimämmältä. Pesä voi olla missä vain huoneessa ja joko seinän tai lattian rakenteiden sisällä. Pesiä voi olla myös useampia samassa rakennuksessa.

Hevosmuurahaisten torjunta ja hävitys

hevosmuurahaisten torjunta

Hevosmuurahaisten torjunta ja hävitys hoituu Tuholaistorjuntakeskukselta ammattitaitoisesti ja tehokkaasti. Ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244). Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja hoidamme torjunnan ripeästi.

Tutustu myös muiden muurahaisten torjuntaan sekä eri muurahaislajeihin ja muiden hyönteisten torjuntaan.