Eroon hiiristä Tuholaistorjuntakeskuksen ammattitaidolla! Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244) ja annamme sinulle tarjouksen. Hiirien hävitys ja hirien torjunta – kauttamme nopeasti ja tehokkaasti.Tuholaisten torjunta asunnossa ja piha-alueella oikeuttaa jopa 60 prosentin kotitalousvähennykseen vuosina 2022 – 2023. Meiltä saat tarvittaessa myös maksuaikaa esim. kotitalousvähennyksen takia ja verotuksellisia ohjeita tuholaistorjuntaan liittyvässä asioissa.  

Hiiri

Hiiri on tyypillisesti 3–10 senttiä pitkä, ja sen voi sekoittaa ulkonäöltään nuoreen rottaan. Aikuisen hiiren erottaa nuoresta rotasta hiiren isompien korvien perusteella ja pidemmästä hännästä. Nuorella rotalla on myös isommat jalat ja pää kuin aikuisella hiirellä.

Hiiret voivat elää vankeudessa jopa kuusi vuotta, vaikka useimmat elävät luonnostaan ​​alle vuoden. Hiiret ovat luonteeltaan yöllisiä, arkoja, sosiaalisia ja alueellisia jyrsijöitä.

Milloin hiiriä torjumaan?

Espoon Tuholaistorjunta Keskus Oy

Espoon Tuholaistorjunta Keskus Oy – Eroon hiiristä

Syksyllä ilmojen viiletessä hiiristä saattaa aiheutua riesaa, kun niitä houkuttelevat sisätilojen lämpö ja suoja sekä mahdollisesti saatavilla oleva ruoka. Hiiri mahtuu kulkemaan yllättävän pienestä reiästä – jopa kolikon kokoisesta aukosta. Monesti ne kiipeävät talon sisälle seinää pitkin, mitä moni ei arvaisikaan. Hiiret ovat taitavavia kiipelijöitä ja ne nauttivat sisälle päästyään temmeltää talojen välipohjassa. Siellä ollessaan ne vaan saavat aikaan paljon sotkua ja rikkovat eristeitä. Pahimmallaan ilmastoinnin kautta huoneistoon saattaa tulla eristeistä lasivillapölyä, joka voi aiheuttaa allergisia oireita ihmisille.

Hiiret tekevät sisälle päästyään myös monenlaista muutakin ikävää harmia ja vahinkoa. Ne purevat sähköjohtoja, saastuttavat elintarvikkeita, pilaavat talon rakenteita tai levittävät bakteereja ja viruksia. Hiiri voi myös pahimmallaan aiheuttaa tulipaloriskin, jos se pääsee sähkökaappiin ja kärventyy sinne.

Hiirihavaintojen kulta-aikaa on syksy, keväällä havaintojen määrä on merkittävästi pienempää. Sää ja ravinto vaikuttavat metsähiirten vuosittaiseen määrään.

Hiirien torjuntakeinoja

Hiirten sisälle tuloa voi ennaltaehkäistä tutkimalla ja tilkitsemällä ensin kaikki rakennuksen pienetkin sisääntuloreitit. Mahdollisia paikkoja ovat sisään tulevat putket, tuuletusaukot ja piippujen tuuletushormit. Piha kannattaa myös pitää siistinä ja huolehtimalla, että jäteastiat ovat tiiviisti suljettuja, jotta hiirille ei löydy pihalta otollisia pesä- ja ruokailupaikkoja. Jos pihamaalla on esimerkiksi hedelmäpuita, niin maahan pudonneet hedelmät on syytä kerätä heti pois, koska nekin houkuttelevat hiiriä paikalle. Lintulaudoilta saattaa myös pudota ruokaa, joka tuo hiiriä pihalle. Talipallo on ehkä turvallisin vaihtoehto lintujen ruokintaan, jos hiiriä ja muiden jyrsijöiden pihalle tuloa halutaan ennaltaehkäistä. Hiiret saattavat myös karsastaa koirien ja kissojen tuoksuja alueella.

Markkinoilta löytyy myös jos jonkinlaista hiirikarkotinta, joiden luvataan karkottavan hiiret siltä esteettömältä alueelta, jossa laitetta käytetään. Hiirikarkotin perustuu sen tuottamaan korkeataajuiseen ultraääneen, jonka vain jyrsijät kuten hiiret ja rotat kuulevat ja joka on niille niin epämiellyttävä, että ne mieluummin pysyttelevät loitolla. Karkottimen pitäisi toisin sanoen pitää hiiret poissa pienestä tai keskisuuresta huoneesta, jossa on mahdollisimman vähän huonekaluja tai muita esteitä. Ultraääni ei pääse nimittäin kulkemaan rakenteiden läpi, jolloin seinät ja kalusteetkin torppaavat ultraäänen.

Käytännön kokemus on kuitenkin osoittanut, että hiirikarkotin harvemmin toimii täydellisesti tai pitkäkestoisesti. Se saattaa karkottaa jyrsijöitä, jos ääniaalto osuu niiden tuloreitille ja jos niillä on muita parempia paikkoja ravinnon, lämmön ja suojan hankintaan.

Hiiret kuitenkin tottuvat ennen pitkää laitteesta tulevaan ultraääneen. Jos lähistöllä ei ole muita sopivia ruokailupaikkoja tai suojaa, sietävät hiiret ääntä tarvittaessa ja tulevat siitä huolimatta. Monesti asiakkaat ottavat meihin yhteyttä siitä huolimatta, että heillä on ollut käytössä hiirikarkottimia joko lyhyen tai pitkän aikaa. Hiiret ovat esimerkiksi vallanneet talon varastot tai muuttaneet rakenteisiin kuten seinään, ylä- ja välipohjaan tai keittiön allaskaappiin.

Erilaiset sähköiset ja mekaaniset loukot toimivat myös hiirten torjuntakeinoina. Elävänä pyydystetyt hiiret ja muut jyrsijät tulee kuljettaa riittävän kauas kohteesta (n. 5 km), mikä voi olla kaupunkialueilla hankalaa. Myös kuolleiden hiirien ja muiden jyrsiöiden käsittelemistä paljain, suojaamattomin käsin tulee aina välttää sekä kosketusta hiirten ulkoloisiin tai muuten sairaisiin eläimiin. Tästä syystä suositellaan aina ammattilaisen apua torjunnassa ja hiirien hävittämisessä.

Kuluttajille ei ole enää vuoden 2018 tulleen EU-lainsäädännön myötä saanut myydä jyrsijjämyrkkyjä. Jyrsijämyrkyt voivat aiheuttaa väärinkäytettynä myrkytysoireita ihmisille ja kotieläimille, etenkin ne ovat vaarallisia lapsille. Joten syöttiasemien käyttö ja hiirien myrkytys on nykyään ammattilaisten heiniä.

Hiiristä eroon Tuholaistorjuntakeskuksen avulla

Jos ennaltaehkäisevät toimenpiteet eivät ole auttaneet, niin hiirien torjunta kannattaa aina tilata ajoissa, jotta hiiret eivät pääsisi talojen rakenteisiin tai jopa asuinhuoneistojen sisälle. Siimahäntä on aina erittäin ikävä yllätys talon sisällä. Kokenut tuholaistorjunta-alan ammattilainen havaitsee hiiret ja niiden reitit usealla eri tavalla ja löytää nopeasti hiirien pesät.

Jotta koko hiiripopulaatio saadaan luotettavasti hävitettyä, tarvitaan usean menetelmän yhdistelmää. Hiirien karkotus hoituu meillä Tuholaistorjuntakeskuksessa vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla!

Hyödynnämme kaikkia keinoja hiiriongelman poistamiseksi. Tunnistamme kulkureitit ja käytämme loukkuja ja syöttiasemia, jotka tehokkaasti torjuvat kaikki paikalle pyrkivät hiiret tai muut jyrsijät kuten esimerkiksi metsämyyrät. Ammattilaisten käsissä kemikaalien käyttö on turvallista, ja annamme teille tarvittavat ohjeet niihin liittyen niin ennalta ehkäisyyn kuin torjunnan aikana. Lisäksi autamme jyrsijöiden ja muiden tuholaisten ennaltaehkäisyssä.

Lue, miten hiirien karkotus hoituu meiltä Tuholaistorjuntakeskuksessa

Hiirien hävitys ja torjunta hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen toimesta ammattitaidolla ripeästi ja huomaamattomasti. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244) ja tilaa ilmainen kartoitus. Laita hiirien torjunta käyntiin heti!