Rohmukuoriainen torjunta ja hävitys hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen kautta tehokkaasti ja ammattitaitoisesti. Ota yhteyttä meihin oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin autamme tunnistamaan lajin, vastaamme kysymyksiisi ja hoidamme tarvittaessa torjunnan pikaisesti.

Rohmukuoriainen

Rohmukuoriainen on pimikkökuoriaisten perheeseen kuuluva elintarviketuholainen, joka sukulaisensa hinkalokuoriaisen tapaan syö kuivia elintarvikkeita kuten viljatuotteita ja siemeniä.

Rohmukuoriainen on aikuisena noin 5–6 mm pitkä, musta tai tummanruskea kuoriainen. Sen toukka on noin 10 mm pitkä, keltaruskea, kiiltävä ja kovapintainen. Rohmukuoriainen voi elää jopa kuusivuotiaaksi. Toukat kehittyvät aikuiseksi noin kolmessa kuukaudessa ja aikuinen naaras munii elämänsä aikana noin tuhat munaa.

Rohmukuoriaisen paljastaa usein sen erittämä voimakas lysolimainen haju, mistä juontuu myös sen aiempi nimitys lysolikuoriainen. Se pilaa pahanhajuisella ja -makuisella eritteellään kaikki elintarvikkeet, joihin se pääsee käsiksi. Siksi se voikin aiheuttaa ikävää tuhoa etenkin myllyissä ja elintarviketehtaissa, jos se pääsee pesiytymään ruoka-aineksiin.

Tehtaista kuoriainen kulkeutuu elintarvikkeen mukana tuotepakkauksissa kauppoihin ja sieltä yksityis- tai talouskeittiöiden kaappeihin. Se viihtyy etenkin pitkään säilytettävissä elintarvikkeissa kuten mysleissä, muroissa, ryyneissä, siemenissä, näkkileivissä ja kotieläinten kuivaruoassa. Elintarvikkeita syövät niin toukat kuin aikuiset kuoriaiset. Aikuiset rohmukuoriaiset myös vaeltavat herkästi tuotteesta ja tilasta toiseen ja voivat vaeltaa pitkiäkin matkoja rakenteita ja putkistoja pitkin myös huoneistosta toiseen. Tästä syystä rohmukuoriaisen torjunta kannattaakin tehdä mieluiten mahdollisimman pian, jotta vahinkojen laajuudet voidaan minimoida.

Tutustu myös muihin elintarviketuholaisiin kuten riisihäröön, keittiökoisaan ja jauhopukkiin.

Rohmukuoriainen torjunta ja hävitys

Rohmukuoriainen torjunta ja hävitys edellyttää tietämystä oikeista torjuntamenetelmistä ja tuholaisen käyttäytymisestä. Ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin kerromme mielellämme lisää ja teemme tarvittaessa rohmukuoriaisen torjunnan tehokkaasti, nopeasti ja luotettavasti!

Rohmukuoriainen torjunta ja hävitys Tuholaistorjuntakeskukselta
Tuholaistorjuntakeskus Oy