Jauhopukin torjunta meiltä ammattitaidolla!

Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse ja tilaa ilmainen kartoitus! Jauhopukin torjunta on tärkeää aloittaa heti ensihavainnosta.

Jauhopukki

jauhopukin torjunta

Jauhopukki on tummanruskea tai jopa musta väriltään ja se voi kasvaa jopa lähes kolmen sentin pituiseksi. Se elää maailman jokaisessa kolkassa. Lentotaidoiltaan jauhopukki on erinomainen. Sen elinikä on vain muutamia kuukausia. Se sietää hyvin myös kylmää ilmatilaa.

Jauhopukin toukkaa kutsutaan jauhomadoksi. Jauhomato on täysikasvuisena 3cm pitkä ja väriltään kellanruskea. Jauhomadon toukka on kovapintainen. Jauhopukin toukkia myös kasvatetaan eläinten, kuten häkkilintujen ja matelijoiden, ravinnoksi. Jauhopukin toukkavaihe kestää pitkään: 3-4 kuukautta ja joissain tapauksissa jopa 2 vuotta.

Jauhopukin esiintyminen: Jauhopukki elää lahopuussa, linnunpesissä ja ihmisasunnoissa. Jauhopukki parveilee öisin ja lentää valoa kohti huoneisiin yöllä. Jauhopukki on kookas ja herättää siksi helposti huomiota.

Haitat: Jauhopukkiaikuiset ja toukat molemmat syövät viljatuotteita ja likaavat ne.

Jauhopukin torjunta

Jauhopukki on kohtuullisen iso, ja se on siksi helppo havaita. Niitä ei usein ole hirveän montaa yhdessä paikassa. Jauhopukkia voidaan torjua poistamalla jätteitä ullakoilta ja varastoista.

Jauhopukkia voidaan torjua tappamalla huoneistossa liikkuvat aikuiset ja toukat yksitellen. Hankalammissa tapauksissa jauhopukin torjuntaan kannattaa tilata ammattilaiselta myrkytys. Jauhopukin torjunnassa on tärkeää tunnistaa ongelman lähde, esimerkiksi saastunut elintarvike.

Ota meihin yhteyttä, niin kartoitamme tilanteesi ja hoidamme jauhopukin torjunnan ammattitaidolla!

Lue myös muista elintarviketuholaisista sekä muiden hyönteisten torjunnasta ja tuholaisten tunnistamisesta.