Hinkalokuoriaisen torjunta ja hävitys hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen kautta tehokkaasti ja nopeasti. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Hinkalokuoriainen

Hinkalokuoriainen on aikuisena noin 3–4 mm pitkä, väriltään punaruskea kuoriainen. Ulkonäöltään hinkalokuoriainen muistuttaa vakkakuoriaista, mutta sen tuntosarvien kärkijaokkeista muodostuva nuija on kapeampi kuin vakkakuoriaisella. Hinkalokuoriaisen toukat ovat täysikasvuisina 7–8 mm pitkiä, lieriömäisiä ja väriltään vaaleankeltaisia.

Hinkalokuoriaiset ovat ikäviä tuholaisia elintarviketeollisuuden tiloissa ja viljavarastoissa. Kuoriaisen toukat kaivautuvat jyvien ytimeen ja syövät niitä. Viljatuotteiden lisäksi hinkalokuoriaiset saastuttavat muun muassa kuivattuja hedelmiä ja vihanneksia, pähkinöitä, papuja, kaakaon ja puuvillan siemeniä, mausteita ja suklaata. Tuotteiden mukana ne kulkeutuvat myllyihin ja leipätehtaisiin. Hinkalokuoriaisia ja riisihäröjä havaitaan elintarviketeollisuuden lisäksi myös kodeissa, toimistoissa ja varastoissa.

Aikuinen hinkalokuoriainen elää yli kolme vuotta ja naaras voi munia yli vuoden. Naaras munii suoraan elintarvikkeisiin. Lue lisää hinkalokuoriaisesta Wikipediasta.

Hinkalokuoriaisen torjunta ja hävitys

Hinkalokuoriainen on arka pakkaselle, mutta se pystyy kuitenkin hyvin talvehtimaan viljavarastoissa. Hinkalokuoriaiset muodostavat pesäkkeitä ja näin ne pysyvät riittävän lämpiminä.

Hinkalokuoriaisen torjunta ja hävitys - ota yhteyttä

Onko sinulla ongelmia hinkalokuoriaisen kanssa? Ota Tuholaistorjuntakeskukseen yhteyttä – hinkalokuoriaisen torjunta ja hävitys hoituu meiltä tehokkaasti ja ammattimaisesti.

Epäiletkö, että kyseessä on joku muu hyönteinen? Lue myös muiden elintarviketuholaisten sekä muiden hyönteisten torjunnasta.