Riisihärön torjunta ja hävitys hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen kautta tehokkaasti ja nopeasti. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Riisihärö

Riisihärö on aikuisena noin 2,5–3 millimetriä pitkä, tummanruskea kuoriainen. Riisihärön toukat ovat vaaleita ja noin 3 mm pitkiä. Litteän hyönteisen etuselän reunoissa on piikkimäiset lisäkkeet. Riisihärö on Suomessa valtalaji, jota voi löytää muun muassa lesepakkauksesta tai kaurahiutaleista. Härö sietää hyvin kuivuutta ja voi elää ja lisääntyä myös taloissa, joissa on keskuslämmitys. Riisihärö munii suoraan elinpaikkaansa eli elintarvikkeeseen: joko ruoassa oleviin rakoihin tai pinnalle kuten jauhoihin. Oikeissa olosuhteissa riisihärön elinkaari munasta aikuiseksi kestää noin kaksi kuukautta. Yhdessä vuodessa voi esiintyä useita sukupolvia.

Riisihäröt ovat ikäviä tuholaisia esimerkiksi myllyissä ja leipätehtaissa. Ne päätyvät yleensä tuotteisiin joko tuotantotiloissa tai kun tuotteet ovat matkalla kauppoihin tai kotiin. Kauppojen hyllyillä olevat saastuneet tuotteet voivat aiheuttaa riisihäröjen leviämisen paikallisesti.

Riisihäröt kulkeutuvat tuotteen kuten leipäviljan (hiutaleet, murot, jauhot, pasta), kuivattujen hedelmien, pähkinöiden ja siementen tai lemmikkien ruoan mukana kaupan kautta kotiin asti. Kotona riisihäröongelma alkaa, kun saastuneet tuotteet saapuvat keittiöön. Riisihäröt voivat nopeasti siirtyä yhdestä tuotepaketista toiseen. Aikuiset riisihäröt voivat jopa lähteä keittiökaapista ulos ja seikkailemaan kodin muihin huoneisiin.

Riisihärö on hyvin samannäköinen kuoriainen kuin pähkinähärö. Vastaavan tyyppisiä kuivatuotteita saastuttavia kuoriaisia ovat myös muun muassa hinkalokuoriainen ja riesakuoriainen. Lue lisää riisihäröstä Wikipediasta.

Mistä tiedän, että kotonani on riisihäröjä ja mitä haittaa niistä on?

Riisihärön läsnäolo selviää yleensä sillä, että havaitsee pieniä kuoriaisia joko keittiökaapin kuivatarvikkeissa tai ryömimässä keittiön tasoilla tai hyllyillä. Lisäksi niitä voi havaita niiden leviämisen jälkeen muissakin huoneissa.

Kuoriaisongelmat aiheuttavat usein hometta johtuen siitä, että ne kerryttävät tuotteisiin kosteutta. Ne pilaavat tuotteet, joihin ovat päässeet käsiksi. Ongelma on siksi tärkeä paikallistaa ja tehdä riisihärön torjunta ja hävitys.

Riisihärön torjunta ja hävitys

Riisihärön torjunta ja hävitys - ota yhteyttä

Onko sinulla ongelmia riisihärön kanssa? Ota Tuholaistorjuntakeskukseen yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244). Riisihärön torjunta ja hävitys hoituu meiltä tehokkaasti ja ammattimaisesti.

Epäiletkö, että kyseessä on joku muu hyönteinen? Lue myös muiden elintarviketuholaisten sekä muiden hyönteisten torjunnasta.