Jauhokoisan torjunta tuholaistorjuntakeskuksesta ammattitaidolla.

Jauhokoisa aiheuttaa tuhojaan erityisesti myllyissä ja leipomoissa. Kodeissa haittaa aiheuttavat toukkien lisäksi lentävät perhoset, joita luullaan usein vaatekoiksi. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella ja pyydä ilmainen kartoitus! Kartoitamme tilanteen ja hoidamme jauhokoisan torjunnan.

Jauhokoisa

Jauhokoisan torjunta: jauhokoisa
Espoon Tuholaistorjunta Keskus Oy

Vartalon kooltaan jauhokoisa on noin 12 mm ja sillä on harmaat siivet jossa on koristuksena musta vinoneliökuvio. Siipien kärkiväli on noin 16-20mm. Jauhokoisan toukka on kooltaan noin 20mm eli 2 cm. Toukka on väriltään vaalea ja sen selkäkarvojen tyvessä on tumma piste.

Jauhokoisan esiintyminen: Jauhokoisa levisi Eurooppaan ja Suomeen 1900-luvun alussa. Nimensä mukaisesti sen mieliruoka on jauhot ja sitä esiintyy siis kuivaelintarvikkeissa kuten jauhoissa. Yleensä se liikkuu öisin ja hämärässä. Aikuisen jauhokoisan elinikä on noin 15 vuorokautta. Jauhokoisaa ei esiinny jyvissä.

Intianjauhokoisa eli keittiökoisa

Intian jauhokoisa parittelee
Intian jauhokoisa eli keittiökoisa (lähde: Wikipedia)

Intianjauhokoisa on noin 20mm pitkä ja siivet sillä on vaaleat tyviosasta ja ruskeat kärjistä. Siipien kärkiväli on noin 20mm. Intianjauhokoisan toukka on jauhokoisan toukkaa hieman pienempi ja pituudeltaan noin 15mm. Se on väriltään vaalean keltainen ja sen selkäkarvojen tyvessä ei ole tummaa pistettä. Intianjauhokoisasta käytetään myös nimeä keittiökoisa.

Intianjauhokoisan esiintyminen: Intianjauhokoisa esiintyy pähkinöiden ja kuivahedelmien mukana. Toukka voi vaeltaa koteloitumaan kauas syöntipaikastaan.

Keittiökoisan ja jauhokoisan torjunta

Jauhokoisan torjunta on tärkeää aloittaa ajoissa, sillä se voi jauhojen mukana levitä todella laajalle alueelle myllyssä, leipomossa tai kotona. Jauhokoisa kestää myös pakkasta melko hyvin, lyhyitä aikoja jopa -15 astetta.

Keittiökoisan ja jauhokoisan torjunta aloitetaan hävittämällä saastuneet elintarvikkeet. Lisäksi koko huone siivotaan perusteellisesti keskittyen paikkoihin, joissa jauhokoisaa tai keittiökoisaa tyypillisesti esiintyy. Suosittelemme käyttämään ammattilaista torjuntaruiskutuksen tekemiseen, jolloin jauhokoisan torjunta onnistuu varmasti!

Ota meihin yhteyttä ja tilaa ilmainen kartoitus! Hoidamme jauhokoisan torjunnan ammattitaidolla nopeasti ja huomiota herättämättä.