Lue tästä artikkelista, millainen vaatekoi eli koiperhonen on ja miten meiltä hoituu vaatekoi torjunta.

Me Tuholaistorjuntakeskuksessa hävitämme tuholaiset tehokkaasti ja nopeasti. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin hoidamme vaatekoin torjunnan ja hävityksen.

Vaatekoi eli koiperhonen

Vaatekoi on väriltään kullankeltainen / oljenkeltainen perhonen. Vaatekoin siipien kärkiväli on noin 5–6 millimetriä. Vaatekoinaaras munii yleensä rullalla oleviin mattoihin, eristeisiin, villaan, turkiksiin, silkkiin tai muihin luonnon materiaaleihin. Kuoriutuva toukka ei kestä yhtään valoa tai kylmää, joten koinaaras munii vain paikkaan, joka on pimeä ja suojaisa. Ravintorikkaassa paikassa toukka saa riittävästi ravintoa heti elämänsä ensimmäisinä tunteina, minkä avulla se pystyy kehräämään ympärillensä suojaavan putken. Heti kuoriuduttuaan toukka alkaa syödä materiaalia ja kaivautuu syvemmälle kankaaseen.

Vaatekoin toukkavaihe on kaikkein tuhoisinta aikaa materiaaleille. Toukka pääsee liikkumaan putken sisällä valolta suojassa ja etsimään syötäviä kuituja. Toukka saattaa tehdä suuria ja rosoisia reikiä. Se jättää jälkeensä nukkaa, seittikudosta ja ulostetta. Jäännösten väri antaa osviittaa siitä, mitä materiaalia toukka on syönyt. Kun toukka on riittävästi tehnyt tuhojaan, se siirtyy muodonmuutoksessaan seuraavaan vaiheeseen eli koteloituu.

Jos vaatekoiongelmaa ei hoida, koiperhoset pääsevät tuhoamaan kokonaisia vaatevarastoja sekä niiden tilojen vuodevaatteita ja huonekaluja, joissa koiperhosia on. Vaatekoin tunnistaminen on ensimmäinen askel tämän tuhoavan käyttäytymisen pysäyttämisessä.

Lue lisää vaatekoista Wikipediasta.

Mistä tiedät, että asunnossasi on koiperhosia?

Vaatekoi, vyöturkiskuoriainen ja muut tekstiilituholaiset voivat aiheuttaa ikäviä yllätyksiä. Tämän vuoksi siivotessa kannattaa tarkistaa myös vaatteiden ja tekstiilien kunto säännöllisesti. Erityisesti kannattaa tarkistaa, onko luonnonkuituisiin vaatteisiin ja turkiksiin tullut outoja reikiä. Koiperhosia ja muita tekstiilituholaisia voi löytyä myös matoista ja ryijyistä.

Vaatekoin lisäksi turkiksia voi tuhota turkiskoi. Turkiskoi ei jätä jälkeensä sotkua tai nukkaa ja sen syömät reiät ovat siistit reunoiltaan. Turkiskuoriaiset voivat talvehtia jopa kylmilleen jätetyssä mökissä, jos suojaa ja ravintoa on tarjolla.

Niin vaatekoi kuin turkiskoi ovat tekstiilituholaisia, joiden torjunta on tärkeää. Ota meihin yhteyttä, niin selvitämme ongelman lähteen ja hoidamme hävityksen.

Vaatekoi – torjunta ja hävitys

Vaatekoi eli koiperhonen - torjunta ja hävitys - ota yhteyttä

Onko sinulla ongelmia vaatekoin kanssa? Ota Tuholaistorjuntakeskukseen yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244). Vaatekoi torjunta ja hävitys hoituu meiltä tehokkaasti ja ammattimaisesti.

Epäiletkö, että kyseessä on joku muu hyönteinen? Lue myös muiden hyönteisten torjunnasta.