Vyöihrakuoriainen torjunta hoituu Tuholaistorjuntakeskuksessa ammattitaidolla nopeasti ja tehokkaasti. Hoidamme myös muiden kuoriaisten kuten turkiskuoriaisen torjuntaa. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin kerromme, miten voimme olla avuksesi!

Vyöihrakuoriainen

Kuten alla olevasta kuvastakin näkyy, vyöihrakuoriainen on noin 8 millimetriä pitkä, ovaalinmuotoinen kuoriainen. Se on väritykseltään muutoin musta, mutta selän keskiosassa on ruskea raita, jossa on pieniä mustia pilkkuja. Kuoriaisen toukka taas on täysikasvuisena 10 mm pituinen, ruskea ja vähäkarvainen. Toukan perässä on ylöspäin suuntautuneita kynsiä kaksi kappaletta.

Vyöihrakuoriaisen elintavat

Suomessa vyöihrakuoriainen elää luonnonvaraisena eläinten raadoissa ja lintujen pesissä. Asuntoihin kuoriaiset päätyvät suojaa ja lämpöä etsiessään loppukesästä. Vyöihrakuoriaista tapaakin nykyään usein myös asunnoissa.

Vyöturkiskuoriaisen tapaan myös vyöihrakuoriainen syö tekstiilejä, turkiksia ja nahkaa ja vahingoittaa niitä. Vyöihrakuoriainen saastuttaa myös ruokatarvikkeita ja sen houkuttelee paikalle esimerkiksi savulihan tuoksu. Kuoriainen elääkin linnun- ja hyönteisten pesien ja kuivien raatojen lisäksi huolimattomasti hoidetuissa jäteastioissa ja kaatopaikoilla. Toukkia voi löytää muun muassa kuivasta kissan- tai koiranruoasta. Kun toukat porautuvat koteloiksi, ne voivat vioittaa myös seinälautoja ja eristemateriaaleja. Vyöihrakuoriaisen voikin tavata niin rakenteiden tiivisteistä kuin vaatevarastoista, ullakoilta ja ruokakaapeista.

Vyöihrakuoriaisten läsnäolo selviää usein ensimmäiseksi siitä, että asunnosta löytyy toukkien jättämiä pitkäkarvaisia nahkoja. Myös reiät tekstiileissä tai rakenteissa voivat paljastaa tuholaisen. Ota meihin yhteyttä, niin autamme selvittämään, mistä tuholaisesta on kyse ja hoidamme torjunnan tehokkaasti.

vyöihrakuoriainen torjunta ja hävitys
Vyöihrakuoriainen ja sen koko

Ihrakuoriaisiin kuuluvat vyöihrakuoriaisen lisäksi pilkkuturkiskuoriainen ja ryijykuoriainen. Lue lisää ihrakuoriaisista Wikipediassa.

Vyöihrakuoriainen torjunta – meiltä ammattitaidolla

Usein vyöihrakuoriaista esiintyy, jos jätteiden käsittely on hoidettu kiinteistössä huonosti. Tärkeintä olisi siis pitää yleisestä siisteydestä huolta. Ennaltaehkäisynä voi syksyllä tuhota ja poistaa eläinten ja hyönteisten tyhjät pesät ja jätteet. Lisäksi pitäisi varmistaa, että esimerkiksi ullakolta ei löydy rottien tai hiirien raatoja. Myös kaapeli- ja ilmastointikanavat kannattaa puhdistaa.

Jos haluat ennaltaehkäisevää puhdistusta, tai vyöihrakuoriainen on jo päässyt leviämään, ole meihin yhteydessä, niin hoidamme vyöihrakuoriaisen torjunnan myrkytysruiskutuksella. Käsittelyt kohdennetaan sinne, mistä vyöihrakuoriaista löytyy, eli esimerkiksi ullakoille, kellareihin, ikkunoiden rakoihin tai kaapeli- ja ilmastointikanaviin.

Lue myös muiden hyönteisten torjunnasta ja tuholaisten tunnistamisesta.