Museokuoriainen torjunta ja hävitys hoituu tehokkaasti ja ammattitaitoisesti Tuholaistorjuntakeskuksen kautta. Ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin hoidamme torjunnan ripeästi.

Museokuoriainen

Museokuoriainen on pieni, muodoltaan lähes pyöreä ja väriltään tumma tekstiilikuoriainen. Kauempaa katsottuna kuoriainen voi näyttää miltei mustalta, mutta sen peitinsiivissä on kuitenkin vaaleita karvojen muodostamia kuvioita.

Museokuoriaisen toukka on ruskea, pullea ja tiheäkarvainen. Takapäässä toukalla on v-kirjaimen muotoinen karvatupsu. Aikuinen kuoriainen on pituudeltaan 3 mm ja toukka noin 4 mm. Sekä toukka että aikuinen esittävät kuolleita, jos niitä kosketetaan.

Museokuoriaisen elintavat ja haitat

Museokuoriaisnaaras munii lintujen pesiin ja kuiviin raatoihin. Kuoriaiset syövät luonnonvaraisina siitepölyä ja niiden toukat syövät höyheniä ja karvoja sekä kuivia hyönteisiä.

Ilmojen viilentyessä museokuoriaiset saattavat hakeutua sisätiloihin lämmön ja suojan perässä. Sisällä toukat vahingoittavat tekstiilejä ja turkiksia syömällä niihin reikiä ja katkomalla karvoja. Nimensä mukaisesti museokuoriainen voi olla ikävä vieras museoissa, joissa sen herkkua ovat esimerkiksi hyönteis- ja eläinkokoelmat. Museoiden kokoelmissa ja vitriineissä kuoriaiset toukkineen voivat aiheuttaa suurtakin vahinkoa, jos niitä ei huomata ja torjuta ajoissa.

Lue lisää museokuoriaisesta Wikipedian artikkelista.

Museokuoriainen torjunta

Museokuoriaisten torjunta hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen kautta tehokkaasti, ripeästi ja ammattitaitoisesti. Ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin vastaamme kysymyksiisi ja teemme torjunnan.

Tutustu myös muiden tekstiilituholaisten kuten turkiskuoriaisten ja vaatekoin torjuntaan.

museokuoriainen torjunta