Ruskoturkiskuoriainen torjunta ja hävitys hoituu Tuholaistorjuntakeskukselta ammattitaidolla ja tehokkaasti. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää ja annamme tarjouksen!

Ruskoturkiskuoriainen

Ruskoturkiskuoriainen on turkiskuoriaisten lajiin kuuluva tekstiilituholainen. Se on pieni ja soikea, noin 3–4 mm pitkä, tummanruskea kovakuoriainen. Vyöturkiskuoriaisesta aikuisen ruskoturkiskuoriaisen erottaa se, että ruskoturkiskuoriaisella ei ole selässä keltaista sahalaitaa. Ruskoturkiskuoriaisen toukka on noin 8 mm pituinen, karvainen ja keltaruskea. Sen takapäässä on sukastupsu kuten muillakin turkiskuoriaisilla.

Ruskoturkiskuoriainen aiheuttaa samanlaisia vahinkoja kuin esimerkiksi vyöturkiskuoriainen ja vyöihrakuoriainen. Sen toukat syövät eläinperäisiä aineita kuten villaa, höyheniä, vuotia ja turkiksia. Lisäksi ne syövät kuivia kasveja, siemeniä ja kuolleita hyönteisiä ja niiden jäänteitä.

Suomessa ruskoturkiskuoriaiset elävät ja lisääntyvät vain sisätiloissa, sillä vieraslajina ne tarvitsevat tasaisen lämmön ja kosteuden selviytyäkseen. Kodeissa ne iskevät esimerkiksi vaatekaapeissa oleviin tekstiileihin, mattoihin, huonekaluihin tai kuivaruokakaappeihin. Ruskoturkiskuoriaisen toukat aiheuttavat vahinkoa myös esimerkiksi museoissa, joissa ne tuhoavat hyönteis- ja kasvikokoelmia.

Kodista ja rakennuksesta toiseen ruskoturkiskuoriaiset kulkeutuvat helposti esimerkiksi irtaimiston mukana tai rakenteita pitkin. Ne voivat kulkeutua huoneistosta toiseen esimerkiksi hormien, putkistojen läpivientien, muiden rakojen ja porraskäytävien kautta. Munia ja pieniä toukkia voi olla vaikea havaita ja ne voivat piileskellä esimerkiksi lattialistan takana tai muissa rakenteissa.

Jos havaitset tuholaisten tekemiä jälkiä irtaimistossasi tai tuholaisia vipeltämässä pinnoilla, ota pikaisesti yhteyttä meihin! Mitä nopeammin torjunnan aloittaa, sitä parempi mahdollisuus on välttyä suurilta vahingoilta. Jos ruskoturkiskuoriaiset tai muut tuholaiset ovat pesiytyneet rakenteisiin, ei ongelma koske useinkaan vain sinun huoneistoasi, vaan se voi levitä muihinkin taloyhtiön asuntoihin. 

Yhteyden saat joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244). 

Lue lisää ruskoturkiskuoriaisesta ja sen levinneisyydestä.

Ruskoturkiskuoriainen torjunta

Ruskoturkiskuoriasta kuten muitakin turkiskuoriaisia on mahdoton hävittää kotikonstein, jos ne ovat päässeet rakenteisiin pesiytymään. 

Meillä Tuholaistorjuntakeskuksessa on vuosien ammattitaito ja kokemus eri tuholaisten elintavoista ja parhaimmista torjuntakeinoista. Ruskoturkiskuoriainen torjunta hoituu meiltä tehokkaasti, luotettavasti ja pikaisella aikataululla. 

Autamme tarvittaessa tunnistamaan lajin ja hoitamaan sen torjunnan oikein keinoin. Kerromme myös, miten voit ennaltaehkäistä tuholaisten leviämistä. Ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).

Tutustu myös muihin tekstiilituholaisiin ja elintarviketuholaisiin.

Ruskoturkiskuoriainen torjunta ja hävitys - Tuholaistorjuntakeskukselta
Tuholaistorjuntakeskus Oy