Muurahaisten karkotus hoituu tehokkaasti ja ammattitaitoisesti Tuholaistorjuntakeskuksen kautta. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin kerromme miten karkotus hoituu ja annamme tarjouksen!

Miten muurahaiset päätyvät asuntoon?

Muurahaiset (formicidae) hakeutuvat asuntoihin yleensä ravinnon, lämmön ja suojan perässä. Ne pääsevät sisälle pienistäkin rakenteissa olevista raoista ja seuraavat myös vahvasti lajitoveriensa jättämiä hajujälkiä. Jos siis yksikin muurahainen on löytänyt sopivan ruoanlähteen tai suojapaikan asunnosta, seuraavat toiset muurahaiset perässä.

Muurahaiset syövät lajista riippuen esimerkiksi monenlaisia elintarvikkeita (sokerimuurahaiset ja faaraomuurahaiset). Hevosmuurahaiset nakertavat onkaloita puuhun ja kekomuurahaiset viihtyvät pääasiassa ulkosalla. Faaraomuurahainen tekee pesänsä lämmitetyn rakennuksen onkaloihin.

Muurahaisryhdyskunta voi elää verrattain pitkään. Työläismuurahaiset voivat elää seitsemän vuotta ja kuningatar jopa 15 vuotta. Yhdessä yhdyskunnassa voi olla jopa 300 000–500 000 muurahaista.

Monet tee-se-itse muurahaisten karkotuskeinot tappavat lähinnä ne muurahaiset, jotka näet. Eri muurahaislajit vaativat myös erilaisia torjuntakeinoja, jolloin ammattilaisen tietämyksestä on apua muurahaisten tehokkaassa ja luotettavassa karkottamisessa.

Onko muurahaisista haittaa?

Yksittäiset muurahaiset voivat tuntua harmittomilta, mutta niistä voi muodostua suurikin ongelma, jos ne perustavat yhdyskuntia talon rakenteisiin kuten seinien sisään tai alapohjaan. Muurahaiset voivat esimerkiksi siirtää rakennusmateriaalia kuten eristeitä seinien välistä. 

Yksi suurimmista muurahaisten aiheuttamista ongelmista liittyy saastuttamiseen. Osa muurahaisista kantaa bakteereja, joita ne voivat levittää keittiötasoille ja kaappeihin ruokaa etsiessään. Muun muassa faaraomuurahaisten tiedetään levittävän tauteja kuten salmonellaa elintarvikkeiden välityksellä ja etenkin sairaaloissa ne voivat olla todellinen ongelma. 

Hevosmuurahaiset puolestaan haurastuttavat puutalon kuten hirsitalon rakenteita, joihin ne voivat yhdyskuntana nakertaa mittaviakin onkaloita.

Muurahaisten hävittäminen on tärkeää aloittaa viipymättä ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa suuria tuhoja rakennukselle tai muulle omaisuudelle. Kun tilaat torjunnan Tuholaistorjuntakeskuksesta, tutkimme myös, mistä muurahaisten määrä kiinteistössänne voisi johtua.

Muurahaisten karkotus Tuholaistorjuntakeskukselta

Muurahaisten karkotus hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen kautta ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella. Meillä on tietämystä eri muurahaislajien elintavoista sekä keinot paljastaa niiden kulkureitit, jolloin osaamme kohdistaa oikeanlaisen torjunnan oikeisiin paikkoihin.

Teemme tuholaistorjuntaa koko Uudenmaan alueella sekä suurimmissa Suomen kaupungeissa. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin pääset muurahaisista tai muista mahdollisista tuholaisista eroon!

Lue lisää muurahaislajeista, niiden elintavoista sekä muurahaisten torjunnasta.

 

Muurahaisten karkotus

Espoon Tuholaistorjunta Keskus Oy

Lue lisää