Ovatko lentomuurahaiset riesanasi ja haluatko niistä eroon? Meiltä Tuholaistorjuntakeskuksesta  lentomuurahaisten torjunta ja hävitys ammattitaidolla nopeasti ja tehokkaasti! Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita (020 762 2244), niin annamme tarjouksen ja aloitamme torjunnan!

Lentomuurahaiset

Lentomuurahainen ei itseasiassa ole oma muurahaislajinsa vaan lentomuurahaisiksi kutsutaan kaikkia lentäviä muurahaisyksilöitä. Tavallisimpia muurahaislajeja ovat faarao-, sokeri-, hevos-, tuli- ja lymymuurahainen. 

Kaikilla muurahaislajeilla muurahaisista koiraat eli kuhnurimuurahaiset ja kuningatarmuurahaiset osaavat lentää. Ne parittelevat ilmassa isoissa parvissa. Parittelulentoa kutsutaan neitsytlennoksi. Siksi niitä saattaakin olla ilmassa kesäpäivänä häiriöksi asti. 

Muuten kuin paritellessaan lentomuurahaisia ei juuri näy, sillä niillä ei ole muita tehtäviä muurahaisyhteiskunnassa. Parittelussa koiras luovuttaa ainoan kromosominsa kopion jälkeläiselle. Kun parittelu on hoidettu, lentomuurahaisista kuhnurit menettävät yleensä siipensä ja usein myös henkensä. Kuningattarella on kaksoiskromosomi, josta se luovuttaa ainoastaan toisen puolen. Parittelun jälkeen kuningatar etsii uuden pesän.

Kuhnurit

Kuhnureita kutsutaan kuhnureiksi, koska ne eivät tee työtä, sillä ne voivat siirtää omat geeninsä kokonaiseen uuteen seuraavaan pesään. Kuhnureilla on tosiaan siivet kuten kuningatarmuurahaisillakin ja ne siis odottavat vain oikeaa hetkeä lähteä lentämään. 

Miten lentomuurahaisten torjunta ja hävitys onnistuu?

Lentomuurahaisia torjutaan kuten muitakin muurahaisia. Niistä voi yrittää päästä eroon kotikonstein vaikka soodan ja etikan avulla. Muurahaiset ovat kuitenkin taitavia välttämään erilaisia kotitekoisia “myrkkyjä” ja siksi kannattaakin soittaa apuun ammattilaiset. Meillä on tehokkaat keinot niin muurahaisten kuin lentomuurahaisten torjuntaan. Oli muurahaisongelmasi sitten uusi tai jatkunut jo vuosia, ota meihin yhteyttä ja teemme ilmaisen kartoituksen.

Lentomuurahaisten torjunta ja hävitys Tuholaistorjuntakeskuksesta ammattitaidolla

Lentomuurahaisten torjunta ja hävitys hoituu meidän toimesta nopeasti ja vuosien kokemuksella. Me Tuholaistorjuntakeskuksessa palvelemme lentomuurahaisten hävittämisessä ja torjunnassa koko Suomessa aina Lappia myöten. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimella (020 762 2244), niin kerromme lisää esimerkiksi lentomuurahaisten torjunnasta.

HUOM! Tulemme aina paikalle huomaamattomasti, ja autoissamme ei ole teippauksia eikä työvaatteissamme ole logoja.

Lisää tietoa

 

Lue myös muiden hyönteisten torjunnasta ja hävittämisestä, sekä niiden tunnistamisesta.

 

Lentomuurahaisten torjunta ja hävitys

Espoon Tuholaistorjunta Keskus Oy