Kuolemankello torjunta ja hävitys hoituu nopeasti ja tehokkaasti Tuholaistorjuntakeskuksen kautta. Ota yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244), niin kerromme lisää!

Kuolemankello

Kuolemankello on puuta tuhoava kovakuoriainen ja yksi pahimpia rakennusten tuhohyönteisiä Suomessa.

Aikuinen kuolemankello on musta, noin 4–6 mm pitkä ja sen etuselän takanurkissa on keltaiset karvatäplät. Toukat ovat vaaleita ja käyriä sekä noin 5 mm pitkiä. Kuolemankellon toukkavaihe kestää useita vuosia. Lue kuolemankellojen esiintymisestä Suomessa.

Kuolemankello on saanut nimensä kellon tikitystä muistuttavasta äänestä, jota tuholainen pitää hakatessaan päätään syömäkäytävän seinään. Lajille äänen tarkoitus on houkutella vastakkaista sukupuolta.

Toukat elävät lahoavassa puussa, mutta puun ei tarvitse olla kostea, vaan myös kuiva laho puu kelpaa sen syötäväksi. Toukat syövät puurakenteeseen 2–3 mm läpimittaisia käytäviä ja ehtivät saada aikaan mittavia tuhoja, jos niitä ei huomata ajoissa. Kun toukka kasvaa aikuiseksi, se lentää ulos puusta jättäen jälkeensä puun pintaan niin ikään noin 2–3 mm kokoisia lentoreikiä. Kuolemankello jättää jälkeensä hienojakoista puupölyn näköistä eritettä, jota saattaa löytyä lentorei’istä sekä puun sisältä.

Taloissa, mökeillä ja ulkorakennuksissa kuolemankellon läsnäolo on merkki siitä, että rakennuksen perusasiat eivät ole kunnossa. Tärkein tapa ennaltaehkäistä puutuholaisongelma onkin ottaa asiantuntijoihin yhteyttä riittävän ajoissa. Me kerromme kaikki eri vaihtoehdot ja niiden kustannukset.

Kuolemankellot kestävät myös kylmyyttä, joten pakkanenkaan ei hävitä niitä. Talven tuholaiset viettävät horroksessa, mutta ilmojen lämmettyä ne heräävät taas syömään puuta. Aikaisin keväällä kuoriaisia saattaa löytää parveilemasta esimerkiksi ikkunalaudalla.

Kuolemankellon ohella muita puutuholaisia ovat esimerkiksi tupajumi, papintappaja, tuomaanjumi, ruskojumi, hirsijumi, puupistiäinen, isopuupistiäinen, jättipuupistiäinen ja hevosmuurahainen. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua tunnistamaan hyönteisen ja tekemään sille tarvittaessa oikeanlaisen torjunnan!

Kuolemankello torjunta ja hävitys

Meillä Tuholaistorjuntakeskuksessa on vuosien kokemus ja ammattitaito eri hyönteisten ja muiden tuholaisten torjunnasta. Ota meihin yhteyttä, niin autamme tunnistamaan tuholaisen ja tarvittaessa hoitamaan sen hävityksen luotettavasti. Kuolemankello torjunta ja hävitys hoituu meiltä nopeasti ja tehokkaasti. Soita (020 762 2244), tai laita viestiä oheisella lomakkeella ja kerromme mielellämme lisää.

kuolemankello torjunta ja hävitys Tuholaistorjuntakeskukselta
Tuholaistorjuntakeskus Oy