Tuholaisten torjunta asunnossa ja piha-alueella oikeuttaa jopa 60 prosentin kotitalousvähennykseen vuosina 2022 – 2023. Meiltä saat tarvittaessa myös maksuaikaa jopa vuoden esim. kotitalousvähennyksen takia tulevan tai seuraavan vuoden alkuun. Esim. mikäli olet jo käyttänyt kuluvan vuoden kotitalousvähennyksen kokonaan yhdessä puolisosi kanssa, niin kannattaa kysyä maksuaikaa, jolloin saat käytettyä seuraavan vuoden 60 %:n kotitalousvähennyksen hyväksi kassaperusteisesti eli maksuperusteisesti. Kotitalousvähennysetua ei kannata jättää käyttämättä.

Moni ei tiedä, kuka tai ketkä voivat hyötyä kotitalousvähennyksestä esim. rakennuksiin liittyen. Monelle tulee iloisena yllätyksenä keskusteltuaan meidän kanssa, että voittekin saada 60 prosentin kotitalousvähennyksen myös teidän omaan tai sukulaisesi asuntoosi, piha-alueella tai vapaa-ajan asuntoosi tai kesämökilläsi tapahtuvaan tuholaistorjuntaan.  Tuholaistorjuntaan liittyvät ohjeet, verotukselliset ohjeet ja juridinen apu tuholaistorjuntaan liittyvässä asioissa säästää rahaa ja on monelle ensiarvoisen tärkeätä esim. asuntokauppojen yhteydessä. Aina kannattaa kysyä alan ammattilaisilta ns. toinen mielipide.  

Kotitalousvähennys (eli lyhenne KTV) tuholaistorjunnassa on jopa 60 % vuosina 2022-2023. Tavanomaisen kotitalous-, hoito- ja hoivatyön osalta on alkanut vuonna 2022 kaksivuotinen kokeilu, jossa tutkitaan vähennysten korotusten vaikutusta näiden alojen työllisyyteen. Tuholaisten torjunta asunnossa ja piha-alueella oikeuttaa kotitalousvähennykseen jopa 60 prosenttisesti. Tuholaistorjuntayritykset tekevät monesti sekä tuholaistorjuntaa että myös puhtaita hoivatöitä tai kotitaloustöitä kuten esim. puhdistustöitä, desinfioimistöitä, tavaroidenjärjestämistöitä ja kevyitä siivoamistöitä. Varsinkin asiakkaiden iän karttuessa tuholaistorjuntaa liittyvät kotitalous-, hoito- ja hoivatöiden merkitys kasvaa. Jotta myös seniorikansalaiset pääsisivät tuholaisista eroon mahdollisimman edullisesti ja nopeasti, niin he voivat tilata myös tuholaistorjuntaa avustavaa hoiva-, siivoamis- ja puhdistustöitä. Seniorit voivat tarvittaessa tilata meiltä myös palveluita, joista saa 60 %:n kotitatalousvähennyksen. Välillä autamme senioreja lähtemään turvallisesti kodista pois tuholaistorjunnan ajaksi ja tilaamme esim. tarvittavat taksit yms. Jotkut asiakkaat tilaavat meiltä esim. ludesänkyjen muovittamiset tai ludesänkyjen poisviennit ongelmajätelaitoksille. Tuholaisten torjunta itse asunnossa ja piha-alueella oikeuttaa 60 %:n kotitalousvähennykseen töiden osalta vuosina 2022 ja 2023.

Kotitalousvähennys tuholaistorjunnassa vuosina 2022-2023

Kotitalousvähennys muuttui vuoden 2022 alussa – tänä ja ensi vuonna voit teettää kotitalous-, hoiva- ja hoitotyötä jopa 60 prosentin verovähennyksellä. Tuholaistorjunta on työtä, joka on tulkittu kotitaloustyöksi. Katso verottajan tarkempi lista kotitaloustöistä.

Kotitalousvähennys tuholaistorjunnassa

Tuholaistorjuntakeskus Oy – Kotitalousvähennys tuholaistorjunnassa

Vähennyksen vuosittainen sadan euron (100 €) omavastuu per henkilö pysyy kuitenkin ennallaan. Muutos koskee esimerkiksi kotisiivousta ja muuta kotitalousapua kuten tuholaistorjuntaa, lasten- tai vanhustenhoitoa sekä hoivatyötä. Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön vähennyskelpoinen eurojen enimmäismäärä nousee 3 500 euroon per henkilö (eli puolison kanssa vähennyksen määrä voi olla jopa 7 000 euroa/vuosi).

Tuholaisten torjuntaan asunnossa ja piha-alueella saa kotitalousvähennyksen 60 % vuosina 2022-2023. Vähennys on 60 % tuholaistorjunnan työn osuudesta, jos työn on ostanut Tuholaistorjuntakeskus Oy:stä (palkkaamalla erikseen työntekijän vähennyksen määrä on huomattavasti pienempi). Tuholaisten torjunnasta asunnossa ja piha-alueella saa varmuudella kotitalousvähennyksen, koska verottajan sivulla tämä on erikseen mainittu osana kotitaloustöitä.

Esimerkkejä kotitalousvähennyksen määrästä tuholaistorjunnassa

  • Jos maksat rottien ja hiirien tai muiden jyrsiöiden torjumisesta 680 €, niin kotitalousvähennyksen jälkeen kulusi ovat vain 272 – 408 €
  • Jos maksat sokeritoukkien tai turkiskuoriaisten torjumisesta 299 €, niin kotitalousvähennyksen jälkeen kulusi ovat alkaen vain 121 €
  • Jos maksat luteiden torjumisesta 999€, niin kulusi ovat alkaen vain 399 €

Tuholaistorjunnan työnosuus (esim 1.000 €) kertaa 0,6 on kotitalousvähennyksen määrä 600 €, joten verohyödyn jälkeen jää maksettavaa sinulle vain 400 – 600 €. Kotitalousvähennys vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen verosta. Useimmat muut vähennykset tehdään ansiotuloista ennen kuin vero lasketaan, joten niiden rahallinen vaikutus on pienempi kuin kotitalousvähennyksen.

Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen

Voit saada vähennyksen jo kuluvan vuoden verokortille. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa vähennyksen veroilmoituksen tietoihin, kun saat esitäytetyn veroilmoituksen tarkistettavaksi.

Tietojen ilmoittamista varten tarvitset nämä tiedot:

  • yrityksen Y-tunnuksen
  • laskun loppusumman
  • työn osuuden veroineen tai palkkojen sivukulut.

Jos olet jakanut kustannuksia esimerkiksi puolisosi kanssa, erittele oma osuutesi maksetusta laskusta tai palkasta. Säilytä kuitit tehdystä työstä. Kuluvan vuoden veroprosenttisi pienenee, jos tilaat uuden verokortin ja ilmoitat verokorttihakemuksessa tiedot kotitalousvähennyksestä. Ilmoittamasi tiedot siirtyvät esitäytetylle veroilmoituksellesi.

Tarkista tiedot, kun saat veroilmoituksen. Tai ilmoita OMAVEROSSA JO SAMANA VUONNA! Katso OMAVERO.FI

Verottaja on tehnyt vuodelle 2022 laskurin, jolla voit laskea kuinka paljon saat kotitalousvähennystä vuonna 2022 maksetuista töistä. Voit saada kotitalousvähennystä aikaisempaa enemmän, jos teetät kotitalous-, hoiva- tai hoitotyötä tai luovut öljylämmityksestä. Laskuria voit käyttää mikäli teetät tuholaistorjunnan alan yrityksellä, palkkaamalla työntekijän et voi käyttää laskuria.

Tästä pääset verottajan kotitalousvähennnyslaskuriin.

 

Tuholaistorjunta hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen kautta helposti. Toimialueenamme on paitsi pääkaupunkiseutu, myös koko Uusimaa ja tietyt Suomen suurimmat kaupungit.

Ota meihin yhteyttä joko puhelimitse (020 762 2244) tai oheisella lomakkeella, niin annamme tarjouksen ja hoidamme tuholaisongelmasi! Torjumme kaikki yleisimmät tuholaiset kuten rotathiiretluteetsokeritoukatturkiskuoriaisetmuurahaisetampiaisetkärpäsettekstiilituholaiset ja elintarviketuholaiset.

Lue lisää siitä, miten Tuholaistorjuntakeskus auttaa sinua tai yritystäsi tuholaisten torjunnassa.

 

Verottaja / Manninen Petri / Verohallinto / kotitalousvähennys. Linkki artikkeliin.

 

”Kotitalousvähennys muuttui vuoden 2022 alussa radikaalisti paremmaksi – tänä ja ensi vuonna voit teettää kotitalous-, hoiva- ja hoitotyötä jopa 60 prosentin verovähennyksellä. Vuoden alku toi isoja muutoksia kotitalousvähennyksiin. Kotitalous-, hoiva- ja hoitotöiden vähennykset nousevat huomattavasti. Tänä ja ensi vuonna voit teettää kotitalous, hoiva – ja hoitotyötä 60 prosentin verovähennyksellä. Vähennyksen vuosittainen sadan euron omavastuu pysyy kuitenkin ennallaan. Muutos koskee esimerkiksi kotisiivousta ja muuta kotitalousapua, lasten- tai vanhustenhoitoa sekä hoivatyötä.  Kotitalous- ja hoitotyön vähennyskelpoinen enimmäismäärä nousee 3 500 euroon – Tavanomaisen kotitalous-, hoito- ja hoivatyön osalta taas on alkanut kaksivuotinen kokeilu, jossa tutkitaan vähennysten korotusten vaikutusta näiden alojen työllisyyteen, Manninen Verohallinnosta kertoo”. Tuholaisten torjunta asunnossa ja piha-alueella oikeuttaa kotitalousvähennykseen 60 prosenttisesti vuosina 2022 ja 2023.