Tuholaistorjuntakeskukselta hoituu ampiaisten torjunta ammattitaidolla! Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella, niin voimme keskustella tarkemmin ampiaisten torjunnasta ja hävittämisestä. Myös ampiaispesän hävittäminen hoituu meiltä tehokkaasti.

Ampiaiset

Ampiaisten torjunta

Ampiaisia on Suomessa yli 10 lajia. Ilmaston lämpenemisen vuoksi Suomeenkin saapuu uusia lajeja – osa kesäksi vierailemaan ja osa pysyvästi. Yhteiskunta-ampiainen 12-17 mm, maa-ampiainen 10-20 mm, mehiläinen 12-20 mm. 

Yleistäen niillä on läpikuultavat siivet ja takaruumiissa poikkijuovat ja myrkkypistin. Ampiaisiin kuuluu sekä yhdyskunta-ampiaisia että erakkoampiaisia. Yhdyskunta-ampiaiset eli yhteiskunta-ampiaiset tekevät pesänsä maan sisään, puuhun tai rakennukseen esimerkiksi ullakolle. Yksi ärhäkimmistä ampiaislajeista on maa-ampiainen ja ne tekevät pesänsä nimensä mukaisesti maahan. Jos astut maa-ampiaispesään, niin varmuudella saat lukuisia pistoksia. 

Ampiaisen pesä on yksivuotinen. Ampiaiskuningatar herää horroksesta keväällä ja lähtee hakemaan uutta pesäpaikkaa. Ilmaston lämpenemisen vuoksi monet hyönteislajit kuten ampiaiset heräävät aiemmin keväällä kuin ennen ja ampiaispesiä hävitetään rakennusten sisällä tai niiden välittömässä läheisyydessä lähes ympäri vuoden. Loppukesästä aikuiset ampiaiset käyttävät kaiken aikansa hedelmien ja muiden makeiden aineiden etsimiseen ja syömiseen, ja niitä etsiytyy makean perässä myös sisätiloihin. Ampiaiset käyttävät myrkkypiikkiään saaliin lamauttamiseen sekä puolustautumiseen. Ampiaisen pisto saattaa olla vaarallinen pikkulapselle, ampiaisallergiselle tai jos pisto osuu suun tai nielun alueelle. Varsinkin loppukesästä ampiaiset ovat turhautuneita ravinnon niukkuuden vuoksi, mikä johtaa niiden lisääntyneeseen aggressiivisuuteen.

Lue lisää ampiaisista Wikipediassa.

Ampiaispesän hävittäminen – parhaat keinot

ampiaispesän hävittäminen
iso ampiaispesä, kooltaan noin 40 cm

Me Tuholaistorjuntakeskuksessa hoidamme ampiaispesien hävittämisen ammattitaidolla. Kun kutsut meidät paikalle, ei tarvitse itse riskeerata joutumista pistetyksi.

Ampiaispesää hävittäessä on tärkeää suojautua kunnolla, sillä ampiaiset löytävät kaikki avoimet ihoalueet ja saattavat pistää niihin. Käytä päässä hyttyshattua ja paksuja vaatteita. Voit myös kokeilla sumuttaa ampiaispesän täyteen hyönteiskarkotetta, mutta suosittelemme pyytämään meitä paikalle. Meiltä löytyy hyvä torjunta-aineet ja tekniikat ampiaispesien hävittämiseen. Lue lisää ampiaispesän hävittämisestä.

Hoidamme myös maa-ampiaisten pesien hävittämisen.

Ampiaisten torjunta ammattitaidolla

Me Tuholaistorjuntakeskuksessa hoidamme ampiaisten torjunnan ja hävittämisen sekä muidenkin hyönteisten hävittämisen ammattitaidolla, nopeasti ja tehokkaasti. Hoidamme myös kaikkien ampiaispesien hävittämisen. Lisäksi annamme tarkat ohjeet siihen, miten pysytte turvassa ampiaisten pistoksilta sekä sisällä että ulkona. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme miten voimme olla avuksi juuri teidän tilanteessanne.