Mikä siellä vilahti? Katso tuholaiskirjastostamme!  

Täältä löydät yleisimmät tuholaiset!

Hiiret

Hiiri pieniHiiret ovat pieniä jyrsijöitä, joiden pituus on 90 – 125 mm ja paino vaihtelee 20 -50 gramman välillä. Hiirellä on pitkä lähes oman kehonsa mittainen häntä. Niiden etuhampaat kasvavat jatkuvasti, mikä saa ne jyrsimään alituisesti. Ne voivat jyrsiä sähköjohtoja vaikka elintarvikkeita ne mielellään syövät ja samalla saastuttava ruokailupaikkansa. Tunkeutuessaan rakennuksiin ne voivat mennä lyijykynän halkaisijan kokoisesta reiästä sisälle.

 

Rotat
Rotta pieniRotat ovat ovat huomattavasti hiiriä suurempia jyrsijöitä. Ne voivat olla jopa yli 30 cm pitkiä ja painavat 400g -550g. Toisin kuin hiirillä niiden häntä on lyhempi kuin pää ja muu ruumis. Niidenkin etuhampaat kasvavat jatkuvasti, mikä saa ne jyrsimään alituisesti. Ne juovat yli 50g ja syövät noin 35g päivässä. Rotan tiedetään jopa jyrsineen tiiliseinää ja se pystyy hyppäämään moninkertaisesti oman pituutensa.

 

Muurahaiset

SONY DSCTavallisimpia muurahaislajeja ovat faarao-, sokeri- tuli- ja lymymuurahainen.

Sokerimuurahainen, joka tieteelliseltä nimeltään on mauriainen on noin 5 mm pitkä, kuningattaret ovat jopa kolme kertaa pidempiä. Sokerimuurahaisten pesät sijaitsevat kivien alla ja rakennusten eteläpuolella laatoituksen alla. Ne suosivat makeita ruokia.

Faaraomuurahaiset ovat kellanruskeita, hieman yli 1,5mm pitkiä (työmuurahaiset). Niiden pesät sijaitsevat lämmitettyjen rakennusten onkaloissa. Ne pitävät kosteista olosuhteista. Sisätiloissa ne syövät proteenipitoista ravintoa mm. rasvaa jne. Niiden pesässä  voi olla jopa yli 300 000 yksilöä. Faaraomuurahaisten hävittäminen ei ole useinkaan yksinkertaista.

Torakat

OLYMPUS DIGITAL CAMERATorakoita on useita eri lajeja. Tunnetuimpia niistä on Russakka, Metsätorakka, Amerikantorakka ja Lapintorakka.

Russakka on väriltään ruskea. Jaloissa olevien tartuntapintojen avulla se pystyy helposti kiipeämään. Russakka on noin 14 mm pitkä ja sen siivet ovat ruumiin mittaiset. Se viihtyy kosteissa, korkeissa lämpötiloissa ja lämmitetyissä tiloissa. Ruuaksi sille käy melkein mikä vain.

Amerikantorakka on kiiltävän punaruskea. Se on noin 30 -45 mm pitkä. Amerikantorakka pyrkii rakennusten sisällä putkihormistoihin, kellareihin ja muihin kosteisiin paikoihin sekä viemäreihin. Ruuaksi sille käy melkein mikä vain.

Luteet

LuLude pieniteet ovat noin 5 mm pitkiä väriltään punaisen ruskeita. Niiden muoto on soikea. Englannin kieliseltä nimeltään ne ovat bedbugs eli vuodekuoriainen. Nimi kuvaa hyvin niitä, sillä ne oleskelevat mielellään vuoteen päätylevyssä, koloissa, virtakatkaisijoiden takana piilossa ja jalkalistoissa. Yöiseen aikaan luteet sitten lähtevät liikkeelle syömään verta.

 

 

 

Kärpäset

Rentokil Pest A-Z Artwork by www.thebarngallery.co.ukHuonekärpäset ovat noin 7 mm pitkiä, niillä on harmaa keskiruumis ja vatsa on kellertava tai ruskeankellertava. Niitä löytää lähes kaikista rakennustyypeistä. Kärpäset etsivät ruokaa eri muodoissa.

 

lihakärpänenLihakärpäsen pituus voi vaihdella 6 millimetristä aina yli 10:een millimetriin. Nimensä se on saanut siitä, että se munii lihaperäisiin aineisiin.

 

Mehiläinen

Mehiläinen Bee pieniMehiläinen on meille kaikille tuttu ja harva meistä on välttynyt sen pistokselta. Mehiläinen ei mielellään kuitenkaan pistä ellei koe itseään uhatuksi, sillä pistos tappaa mehiläisen. Se on selvästi kärpästä suurempi ja sen tapaa useasti puunkoroissa, kattojen räystäslaudoissa jne. Sen mieliruokaa on hunaja ja sitä hakiessaan se suoritta asiitepölytyksen. Mehiläinen talvehtii yhdessä yhdyskuntansa kanssa vahakennossaan.

 

 

 

Ampiaiset

Ampiainen pieniAmpiaisia on Suomessa yli 10 lajia. Yleistäen niillä on läpikuultavat siivet ja takaruumiissa poikkijuovat ja myrkkypistin. Ampiaisiin kuuluu sekä yhdyskunta-ampiaisia että erakkoampiaisia. Yhdyskunta-ampiaiset tekevät pesänsä maan sisään, puuhun tai rakennukseen esimerkiksi ullakolle. Ampiaisen pesä on yksivuotinen. Ampiaiskuningatar herää horroksesta keväällä ja lähtee hakemaan uutta pesäpaikkaa. Loppukesästä aikuiset ampiaiset käyttävät kaiken aikansa hedelmien ja muiden makeiden aineiden etsimiseen ja syömiseen, ja niitä etsiytyy makean perässä myös sisätiloihin. Ampiaiset käyttävät myrkkypiikkiään saaliin lamauttamiseen sekä puolustautumiseen. Ampiaisen pisto saattaa olla vaarallinen pikkulapselle, ampiaisallergiselle tai jos pisto osuu suun tai nielun alueelle.

Jauhopukki

jauhopukkiJauhopukki on tummanruskea tai jopa musta väriltään ja se voi kasvaa jopa lähes kolmen sentin pituiseksi. Se elää maailman jokaisessa kolkassa. Lentotaidoiltaan jauhopukki on erinomainen. Sen elinikä on vain muutamia kuukausia. Se sietää hyvin myös kylmää ilmatilaa.

 

Jauhokoisa

jauhokoisa_lentäväKooltaan jauhokoisa on noin 8 mm ja sillä on harmaat siivet jossa on koristuksena musta vinoneliökuvio. Nimensä mukaisesti sen mieliruoka on jauhot. Yleensä se liikkuu öisin ja hämärässä. Aikuisen jauhokoisan elinikä on noin 15 vuorokautta.

 

Turkiskuoriainen

Pilkkuturkiskuoriainen on pitkulainen ja perusväriltään musta. Selkäpuolella sillä on kolme pientä valkoista täplää. Toukka tekeytyy kosketettaessa kuolleeksi. Pilkkuturkiskuoriaisen toukka jyrsii muiden kuoriaisten tapaan villavaatteita, mattoja ja turkiksia.

 

 

 

Muut tuholaiset

Espoon Tuholaistorjunta Keskus Oy

Ota yhteyttä Tuholaistorjunta Keskus Oy:n tuholaisten tunnistamispalveluun lähettämällä kuva sähköpostitse osoitteeseen myynti(at)tuholaistorjuntakeskus.fi tai lähetä kuva suoraan matkapuhelimella numeroon 0400-160300.

Tuhoeläimet (esim. rotat ja hiiret) aiheuttavat monenlaista vahinkoa rakennuksille, sekä yritysten ja kotien tavaroille ja tuotteille. Osa sisätilojen tuholaisista on ihmisten ja / tai kotieläinten terveydelle haitallisia (esim. lutikka, torakka, rohmukuoriainen, täi, kirppu ja punkki). Sisällä esiintyvistä hyönteisistä ja pikkueläimistä mm. sokeritoukat, muurahaiset ja hämähäkit ovat epämiellyttäviä ja siksi niistä halutaan päästä eroon nopeasti. Haittalinnut (mm. harmaalokki ja kesykyyhky) aiheuttavat ylimääräisiä kustannuksia kodeissa, yrityksissä ja julkisissa rakennuksissa mm. likaamalla paikkoja ulosteellaan.

Tuholaisten tunnistaminen: Ennen torjunnan aloittamista lajimääritys on kaikkein tärkeintä, koska kaikki lajit käyttäytyvät ja esiintyvät eri paikoissa. Turkiskuoriaiset syövät luonnonkuituja, rohmukuoriaiset ja hinkalokuoriaiset tuhoavat elintarvikkeita ja lutikat imevät ihmisten verta. Mikäli et tunnista hyönteistä tai et saa sitä valokuvattua, voit lähettää vahingoittumattomat yksilöt yhteystiedoillasi varustettuna toimistollemme määritettäväksi esim. Minigrip-pussissa tai läpinäkyvällä teipillä kiinnitettynä valkoiseen paperiin.

Ammattina tuholaistorjunta – tehtävänä asiakaspalvelu. Kotimainen yritys. Tuholaistorjuntaa Espoossa, Vantaalla, Helsingissä, pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja koko Suomessa vuodesta 2001. Tuholaistorjunta Keskus Oy:n kaikki sekä huoltoteknikot että aluetarkastajat ovat suorittaneet tuholaistorjujan koulutuksen.

www.tuholaistorjuntakeskus.fi
Tuholaistorjuntakeskus Oy

We also speak English.

Why Pest Control Center Ltd in Finland? Residential Pest Control. We can assess your home for free and develop a comprehensive protection plan, so you don’t have to share your home with unwanted pests. Commercial Pest Control. Pests can create health hazards to your employees and customers. While assessing and helping protect your business, we document all the information you need. You’re not alone with rodents e.g. rats and mice, silver fish, cockroaches, bed bugs, ants, flies, fleas, tigs, beetles, moths or other pests.  Call Pest Control Center Ltd in Finland and in the Nordic countries helpdesk tel int. +358 20-762 2244  or MD Mr. S. Rauthovi +358 400-160300. 

At Pest Control Center Finland, we have invested to develop award-winning training programs that extend well beyond the classroom. Each Pest Control Center Finland Commercial Pest Specialist is trained in PCC’s Commercial Training & Certification Program, which includes: Formal accredited class work from the local Finnish authorities. Treatment techniques that conform to standards set by Pest Control Center Ltd, assuring the smartest and most effective pest management program available in Finland. Training in specific protocols for your industry and local regulatory requirements which are fully effective on Jan 1st 2017.

Vi talar också svenska.

Vill du ha vår hjälp med skadedjursbekämpning och skadedjur? Har du hittat skadedjur, vägglöss, getingar, kackerlackor, myror, möss, råttor, silverfiskar.

Skadedjur är inte särskilt trevliga?
Småkryp, ohyra och skadedjur – kärt barn har många namn brukar man säga. Dessa småkryp och insekter är inte särskilt trevliga att dela utrymme med. I naturen är de ofta ett viktigt inslag men att dela boende med skadedjur är inte särskilt trevligt och inte heller speciellt hälsosamt. Det finns tusentals småkryp men det är först när de börjar besvära oss människor som de anses vara skadedjur och som man vill bekämpa och få bort. De kan besvära oss på många olika sätt. Vi har valt att presentera de vanligaste skadedjuren som du kan träffa på inomhus, på de här sidorna. Du kan söka bland skadedjuren på lite olika sätt.

Kontakta oss

Hjälp oss att hjälpa dig snabbt! Välj den kontaktväg nedan som passar dig och ditt ärende bäst. Kontaktväg till exempel via e-post, chatt, SMS eller telefon. Telefon 24/7 kundservice 020-762 2244, eller via e-post myynti@tuholaistorjuntakeskus.fi