Hämähäkkien torjunta voi tulla kyseeseen, jos niitä on kotona tai muissa sisätiloissa runsaasti. Hämähäkkejä esiintyy myös välillä suurina yhdyskuntina järvien ja merien rannoilla. Näitä niin sanottuja rantahämähäkkejä voi esiintyä erittäin runsaslukuisina esimerkiksi rakennuksissa sekä sisällä että ulkona. Yksittäiset hämähäkit harvoin ovat haitaksi ja ovat jopa hyödyllisiä ihmisille, sillä ne pyydystävät myös haittahyönteisiä kuten kärpäsiä ja turkiskuoriaisia.

Hämähäkki

Hämähäkkejä tunnetaan noin 44 000 lajia ympäri maailman. Näistä peräti 200 lajia on siinä määrin myrkyllisiä, että niiden myrkky voi aiheuttaa terveyshaittoja ihmiselle. Hämähäkit eivät ole hyönteisiä vaan hämähäkkieläimiä. Kaikilla hämähäkeillä on kaksiosainen ruumis ja kahdeksan jalkaa.

Suomessa hämähäkkilajeja elää lähes tuhat. Miltei kaikilla hämähäkeillä on myrkkyhampaat, joita he käyttävät saaliinsa tappamiseen. Suomessa elävät hämähäkit ovat kuitenkin ihmiselle vaarattomia, sillä ne eivät yleensä pysty puremaan ihmisen ihon läpi, eikä niiden myrkky ole riittävän voimakasta aiheuttamaan ihmiselle todellista vahinkoa. Suurimpien suomalaisten hämähäkkien kuten varastohämähäkin, rantahämähäkin tai vesihämähäkin purema voi kuitenkin sattua. Ihmistä hämähäkki puree, jos sitä häiritään.

Yleensä Suomessa elävistä hämähäkeistä ei ole ihmiselle mitään häiriötä, eivätkä ne vaadi tuholaistorjuntaa.

Hämähäkit elävät pääsääntöisesti luonnonvaraisina, mutta esimerkiksi syksyisin ilmojen kylmetessä ne etsivät lämpöä ja suojaa sisätiloista. Vuoden ympäri sisätiloissa viihtyvät kuitenkin lajit kuten huonehämähäkki ja varastohämähäkki, joille kodit ja muut kiinteistöt ovat luonnollisia elinympäristöjä. Kodeissa hämähäkit suosivat pimeitä nurkkia, joissa ei ole paljon liikettä tai ilmanvaihtoa.

Lue lisää hämähäkeistä Wikipedian artikkelissa.

Hämähäkkien torjunta

Jos hämähäkkien torjunta mietityttää, ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja hoidamme torjunnan tarvittaessa.

hämähäkkien torjunta