Kärpästen torjunta ravintoloissa hoituu Tuholaistorjuntakeskuksen kautta ammattitaidolla. Ota meihin yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai puhelimitse, niin kerromme miten voimme auttaa kärpästen torjunnassa juuri sinun tilanteessasi.

Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin kärpäsistä ja niiden torjunnasta ravintoloissa.

Kärpäset

Suomessa on löydetty yli 4000 erilaista kärpäslajia. Kärpäset ovat kaikille tuttuja kaksisiipisiä, lyhyitä ja lentäviä hyönteisiä. Niillä on suuret silmät, ne ovat nopeita ja lentävät usein nopeasti isommilta eläimiltä ja ihmisiltä karkuun. Ne ovat myös hyvin kestäviä. Alla on esimerkkejä eri kärpäslajeista.

Kärpästen torjunta ammattitaidolla

Huonekärpäset ovat noin 7 mm pitkiä, niillä on harmaa keskiruumis ja vatsa on kellertava tai ruskeankellertava. Niitä löytää lähes kaikista rakennustyypeistä. Kärpäset etsivät ruokaa eri muodoissa.

lihakärpänen - kärpästen torjunta

Lihakärpäsen pituus voi vaihdella 6 millimetristä aina yli 10:een millimetriin. Nimensä se on saanut siitä, että se munii lihaperäisiin aineisiin.

Kärpäset ravintoloissa

Kärpäset syövät ravinnokseen ihmisen tai eläimen ruokaa ja etsiytyvät sinne, missä niille on syötävää tarjolla. Tästä syystä ravintolat ja esimerkiksi niiden avonaiset jäteastiat houkuttelevat paikalle suuriakin kärpäspopulaatioita.

Kärpäset lentelevät ruoasta, ruokajätteestä ja likaisilta pinnoilta kuten ulosteesta toiseen ja ovatkin yksi likaisimpia hyönteisiä – jopa kaksi kertaa likaisempia kuin esimerkiksi torakat. Kärpästen tiedetään kantavan monia taudinaiheuttajia kuten salmonellaa ja eri kolibakteereita. Joka kerta, kun kärpänen laskeutuu pinnalle, se voi jättää jälkeensä tuhansia bakteereja, jotka voivat aiheuttaa ikäviä tauteja kuten ripulia, ruokamyrkytystä ja aivokalvontulehdusta.

Tästä syystä kärpänen onkin erittäin ei-toivottu vieras paitsi kotona myös ravintoloissa, joissa se voi saastuttaa niin ravintolakeittiön elintarvikkeita kuin yksittäisiä tai pahimmillaan useiden ruokailijoiden annoksia.

Kärpästen läsnäoloon ja aiheuttamiin terveysriskeihin kannattaakin suhtautua vakavuudella. Ravintolatiloissa ja ruoassa pörräävien kärpästen haittana voivat olla paitsi todelliset terveysriskit myös mielikuva paikan siisteydestä sekä uhka ravintolan maineelle silloin, jos vaikkapa ruokamyrkytystapauksia ilmenee.

Kärpästen torjunta ravintoloissa ammattitaidolla

Perinteiset keinot kärpästen torjuntaan ovat kärpäspaperi ja kärpäslätkä. Jos ongelmat ovat hyvin paikallisia, niin niillä pääsee jo pitkälle. Jos kuitenkin ongelmasi on laajempi, tai haluat kärpäsistä eroon lopullisesti, niin ole meihin yhteydessä. Kärpäshaittaan kannattaa hakea ammattilaistorjujan apua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta ongelma ei pääse paisumaan eikä suurempaa saastumisvaaraa ehdi syntyä.

Kärpästen torjunta ravintoloissa ja muissa tiloissa hoituu meiltä Tuholaistorjuntakeskuksessa ammattitaidolla nopeasti ja tehokkaasti. Ota meihin yhteyttä puhelimitse (020 762 2244) tai oheisella lomakkeella, niin kerromme miten voimme olla avuksesi.

Katso myös ohjeet muiden hyönteisten torjuntaan.