Hiirien torjunta ja hävitys hoituu meiltä Tuholaistorjuntakeskuksessa vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla! Ole meihin yhteydessä oheisella lomakkeella tai soita ja kerromme tarkemmin palveluistamme.
Hiiri
Hiiri on tyypillisesti 3–10 senttiä pitkä, ja sen voi sekoittaa ulkonäöltään nuoreen rottaan. Aikuisen hiiren erottaa nuoresta rotasta hiiren isompien korvien perusteella ja pidemmästä hännästä. Nuorella rotalla on myös isommat jalat ja pää kuin aikuisella hiirellä.
Hiiret elävät yleensä maalla, mutta ne ovat ketteriä ja voivat kiivetä. Hiirellä on pienempi jalanjälki kuin rotalla. Hiiret syövät mieluiten viljaa, mutta myös esimerkiksi hedelmiä ja muuta ruokaa. Hiiri etsii tyypillisesti ruokaa samasta paikasta useammin. Hiirien ei tarvitse juoda vettä, mutta jos sitä on saatavilla, ne juovat sitä noin 3 millilitraa.
Hiiret ovat sukukypsiä nuorempina ja tuottavat useampia poikueita vuodessa kuin rotat. Vastasyntyneet poikaset ovat sokeita, karvattomia ja täysin riippuvaisia emostaan.
Lue lisää erilaisista hiiristä Wikipediassa.
Hiirien torjunta ja hävitys
Hiiret ja muutkin jyrsijät aiheuttavat terveysriskin ja ovat myös uhka talojen rakenteille. Niiden torjunta kannattaa siis aloittaa pikaisesti. Me Tuholaistorjuntakeskuksessa hoidamme niin rottien kuin hiirien torjunnan ja hävityksen ammattitaidolla, nopeasti ja tehokkaasti. Ole meihin yhteydessä oheisella lomakkeella tai puhelimitse ja palaamme pikaisesti asiaan!
Hiiri on yleistermi tuholaistorjunta-alalla. Sillä monesti tarkoitetaan joko peltomyyriä 8-13 cm, kotihiiriä 7-10 cm, vesimyyriä 12-22 cm tai metsämyyriä 8-12 cm (lisäksi lähes ruumiin mittainen häntä). Jos jyrsijän koko on 15-40 cm, kyseessä on isorotta. Suomessa yleisin rottalaji on isorotta (lat. rattus norvegicus). Isorotan pennutkin ovat suurempia kuin hiiret. Mustarotta on Suomessa erittäin harvinainen ja sen koko on 12 – 18 cm (lat. rattus rattus) (eng. black rat or roof rat). Vaikka et tunnistaisi lajia, niin soita kuitenkin. Monesti rakennuksen ovat vallanneet sekä rotat, hiiret ja joskus jopa myös orava voi käväistä yläpohjan päällä. Soita (020 762 2244) ja varmistetaan, että kaikki menee hyvin myös hiirien torjunnassa.
Onko hiirenloukku tai rotanloukku riittävä tapa päästä hiiristä ja rotista eroon?
Sähköiset tai kaasulla toimivat hiiren- tai rotanloukut ja erilaiset rottien tai hiirien indikaattorit voivat olla hyödyllinen osa tuholaistorjuntastrategiaa. Mutta ainoina jyrsijöiden ehkäisykeinoina ne eivät ratkaise ongelmaa. Monet kotitaloudet ja yrittäjät yksinkertaisesti asentavat loukkuja, unohtavat loukut ja sitten ajattelevat ongelman olevan ratkaistu. Sellaisenaan tämä menettelytapa ei ole alkuunkaan riittävä keino pitää jyrsijät poissa. Lisäksi loukuista voi koitua erilaisia ongelmia, jos niitä ei huolleta riittävän usein. Ole meihin yhteydessä, niin kerromme mielellämme lisää ja hoidamme ongelmasi nopeasti ja tehokkaasti. Tuholaistorjunta-alan ammattilaisina löydämme nopeasti todennäköiset jyrsijälajit ja alueet, joilla hiiret voivat usein esiintyä, mikä lisää onnistuneen pyydystyksen nopeutta, tehokkuutta ja mahdollisuuksia (020 762 2244).
Estä hiirien ja muiden jyrsijöiden pääsy kotiisi
Miten pystymme estämään hiirien, metsämyyrien ja rottien sisään pääsyn sisälle rakennuksiin? Hiiren löytäminen kodista ei tarkoita sitä, että taloudenhoitotaidoissasi olisi puutteita. Sen sijaan, jos hiirien torjunnan laiminlyö, vaikuttaa se perheeseesi ja yritykseesi merkittävästi. Tämä johtuu siitä, että hiirillä on ainakin 27 erilaista tautia, jotka kaikki ovat uhka ihmisille. Lisäksi niiden ulosteissa olevat bakteerit voivat olla ongelmallisia allergikoille tai astmaatikoille. Hiiret myös pystyvät pureskelemaan sähköjohtoja ja muovisia putkia, mikä voi aiheuttaa mm. vesivahinkoja, sähköoikosulkuja ja jopa kotitalouksien tulipaloja.
Jos olet huomannut talossasi yhden hiiren, siellä on todennäköisesti enemmän piilossa olevia hiiriä tai muita jyrsijöitä. Hiiret etsivät turvaa seinistä tai huonekalujen ja kodinkoneiden takaa, kunnes he tuntevat olonsa turvalliseksi – tyypillisesti yöllä kuulet rapinaa seinien välistä tai rakennuksen yläpohjasta tai välipohjasta, kun nukut. Hiirien tarkkaileminen ei kuitenkaan ole ainoa keino osoittaa ongelma. Muita merkkejä hiirien läsnäolosta ovat:
- Tummia riisinjyviä muistuttavien ulosteiden löytäminen. (Suuremmat ulosteet voivat viitata rottatartuntaan.)
- Ruokakomero hyllyillä on roskaa järsityistä ruokapakkauksista tai pahvisista ruoka-astioista löytyy reikiä.
- Huovissa, huonekaluissa tai patjan verhoiluissa löytyy järsimisen jälkiä.
- Kuitutäytteen, repeytyneiden rättien tai puulastujen jäänteiden löytyminen käyttämättömien huoneiden kulmista, pesualtaiden alta tai kodinkoneiden ja isojen huonekalujen takaa.
- Seinien sisältä lähtevien raapivien äänien kuuleminen.
- Puretut sähköjohdot tai muoviset vesiputket tai äkilliset toimintahäiriöt elektronisissa laitteissasi tai pahimmassa tapauksessa vesivahingot.
- Koirasi tai kissasi on kiinnostunut laitteista tai yrittää raapia huonekalujen takana.
Käyttävätkö kaikki tuholaistorjujat vaarallisia kemikaaleja?
Käsitys tuholaistorjujan vierailusta saattaa olla se, että täysin suojautuneet tuholaistorjuntateknikot suihkuttavat kemikaaleja kaikille asunnon ja rakennuksen pinnoille. Todellisuudessa ammattilaistorjuja tarjoaa sinulle monipuolisen keinovalikoiman tuholaisten kuten jyrsijöiden torjumiseen. Integroidun tuholaistorjuntaohjelman ratkaisut auttavat ehkäisemään tuholaisia tavalla, joka keskittyy ensisijaisesti tuholaisten ennaltaehkäisyyn ja tarvittaessa hävittämiseen sekä välttää tarpeetonta kemikaalien käyttöä. Vaikka kemikaalit ovat tarpeellisia, ovat ne ammattilaisten käsissä turvallisia. Annamme aina ohjeita käyttämiemme ammattilaiskemikaalien käytöstä ennen torjunnan aloittamista ja sen aikana. Ohjeistamme myös asiakkaan itse tekemää hiirien torjuntaa ilmaiseksi eli ns. ”tee-se-itse-henkilön” (DIY = do it yourself) kuten esim. mekaanisilla jousella toimivia ansojen käyttöä (snap traps), elektronisia hiiriansojen käyttöä (electric traps), hiirien syöttiasemien käyttöä (bait stations), joidenkin loukkojen käytössä kuuluu noudattaa suurta varovaisuutta ja niitä ei suositella käytettäväksi, mikäli et pääse kokemaan ansoja vähintään kahta kertaa vuorokaudessa. Hiiripyydys Tinakissa (TinCat) soveltuu hyvin ns. näkyville paikoille (eng. live traps). Soita meille, mikäli tarvitset ammattilaisen apua (020 762 2244), niin kerromme mielellämme lisää.
Mikäli et ole hankkinut metsästyskorttia ja tunne metsästyslakia, niin muistumamme, että Suomen eläinsuojelulaki sanoo, että millekään eläimelle ei saa aiheuttaa turhaa kärsimystä tai kipua. Käytä oman turvallisuuden vuoksi kertakäyttökäsineitä ja käytä materiaaleja, jotka voidaan hävittää käytön jälkeen. Tämä varotoimenpide on erittäin tärkeä, jotta vältetään bakteerien leviäminen vahingossa kaikkialle kotiisi. Soita meille, mikäli tarvitset ammattilaisen apua (020 762 2244), niin autamme sinua ja kerromme mielellämme lisää. Meidän ammattina on hiirien torjunta ja hyvä asiakaspalvelu.
Lue myös muiden jyrsijöiden torjunnasta ja rottien hävittämisestä.