Onko mehiläisten karkotus mielessä? Ota yhteyttä Tuholaistorjuntakeskukseen, niin vastaamme kysymyksiisi. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai puhelimitse (020 762 2244).
Mehiläinen

Mehiläinen on meille kaikille tuttu ja harva meistä on välttynyt sen pistokselta. Mehiläinen ei mielellään kuitenkaan pistä ellei koe itseään uhatuksi, sillä pistos tappaa mehiläisen. Se on selvästi kärpästä suurempi ja sen tapaa useasti puunkoloissa, kattojen räystäslaudoissa jne. Sen mieliruokaa on hunaja ja sitä hakiessaan se suorittaa siitepölytyksen. Mehiläinen talvehtii yhdessä yhdyskuntansa kanssa vahakennossaan.
Mesipistiäisiä eli mehiläisiä tunnetaan noin 20 000 lajia, joista Suomessa elää 235. Ihmiselle tutuin mesipistiäinen on tarhamehiläinen, jota käytetään mehiläistuotteiden kuten hunajan tuottamiseen. Tarhamehiläinen elää parvissa. Sen yhdyskuntaan kuuluu suurikokoinen kuningatar sekä kuhnureita ja kymmeniä tuhansia työmehiläisiä. Työmehiläinen on kooltaan noin 9−10 millimetriä.
Mehiläiset ovat ampiaisiin verrattuna yleensä hieman paksumpia ja karvaisempia. Jotkin lajit ovat kuitenkin ampiaisten tapaan hoikkia ja vähäkarvaisia, joskus jopa samanvärisiä kuin ampiaiset.
Työmehiläiset ruokkivat munista kehittyviä toukkia kukista keräämällään siitepölyllä sekä medestä valmistamallaan hunajalla ja ruokamehulla.
Lue lisää mehiläisistä Wikipedian artikkelissa.
Mehiläisten karkotus
Mikäli sinulla on ongelmia tai huolia mehiläisten kanssa, älä epäröi ottaa yhteyttä Tuholaistorjuntakeskukseen. Autamme mielellämme ja annamme sinulle tarkemmat ohjeet mehiläisongelmaasi.
Mehiläinen voidaan joskus sekoittaa muihin pistiäisiin kuten ampiaisiin. Tutustu myös ampiaisiin ja siihen, miten voimme auttaa sinua ampiaispesän hävittämisessä.