Häiritsevätkö linnut? Lintujen hävitys ja torjunta (esim. pulujen torjunta) meiltä Tuholaistorjuntakeskuksesta ammattitaidolla. Ole meihin yhteydessä puhelimitse (020 762 2244) tai oheisella lomakkeella ja kerromme miten voimme auttaa sinua lintuongelmassasi.

Linnut aiheuttavat vaaraa esimerkiksi levittämällä salmonellaa ja muita tauteja. Rauhoitettuja lintuja ei kuitenkaan saa häiritä ilman lupaa! Kansanterveyden ja yleisen turvallisuuden turvaamiseksi lintujen joko pyydystämistä tai ampumislupaa voidaan tarvittaessa anoa.

Keinoja – Lintujen hävitys ja torjunta

Perinteinen linnunpelätin

Keppimäinen ihmishahmo eli linnunpelätin on perinteinen ratkaisu lintujen karkoittamiseksi, mutta ei toimi kovinkaan hyvin käytännössä. Linnut eivät tunnista hahmoa, ja ovat myös nykypäivänä tottuneet ihmisiin.

Keinolintu (esim. haukka tai huuhkaja)

Istuvalla keinolinnulla on pieni pelotevaikutus, mutta paremmin toimii riippuva keinohaukka, joka laitetaan roikkumaan narun päästä. Linnut pelkäävät yläpuolella näkyvää haukan hahmoa ja välttelevät siksi kyseistä aluetta

Lintujen hävitys ja torjunta meiltä ammattitaidolla

Meillä on myös muita keinoja (mm. vaijerit, siimat, piikit, verkot) lintujen haittojen ehkäisemiseen sekä lintujen hävitykseen ja torjuntaan. Ammattitaitoiset huoltoteknikkomme tuntevat eri lintulajien käytöksen ja pystyvät asentamaan lintuesteet (esim. pulupiikit) asiakkaidemme toivomusten mukaisesti sekä toimivuuden että esteettisyyden näkökannalta. Sen lisäksi, että vaijerit, siimat, lintupiikit ja lintuverkot on asennettu parhaalla mahdollisella tavalla lintuhaittojen ehkäisemiseksi, kiinnitämme huomiota siihen, että lopputulema näyttää esteettisesti hyvältä.

Kaikki luonnonvaraiset linnut riistalintuja lukuunottamatta on Suomessa luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu. Me otamme määräykset huomioon ja hoidamme torjunnan siten, että lakia noudatetaan. Esimerkiksi varpuset ja lokit pyritään saamaan lähtökohtaisesti elävänä ja hyvässä kunnossa sisätiloista ulos. Voimme tarvittaessa poikkeustilanteissa hakea poikkeuslupaa lintujen hävittämiseen Varsinais-Suomen ELY-keskukselta.

Vaijerit, siimat, lintupiikit ja verkot asennetaan siten, että ne eivät vahingoita lintuja. Niiden tarkoituksena on estää lintujen pääsy alueille, joissa ne voivat liata tai vahingoittaa elintarvikkeita ja pakkausmateriaaleja tai liata ihmisiä tai muuta omaisuutta. Tuholaistorjuntakeskukseen kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, koska ennaltaehkäiseminen on aina selvästi halvempaa kuin lintujen aiheuttamien haittojen korvaaminen.

Ole meihin yhteydessä oheisella lomakkeella, niin kerromme miten voimme olla avuksi juuri sinun tilanteessasi.

Lue myös muiden tuholaisten torjunnasta ja niiden tunnistamisesta.

Lintu taivaalla - lintujen torjunta ja hävitys
Kuvassa kalalokki taivaalla. Kalalokilla on vaalean siniharmaa selkäpuoli, valkea vatsapuoli ja pää sekä mustat siiven kärjet, joiden kärjessä on vaaleat laikut.